Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük pdf indir

tarafından
33
Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük pdf indir

Yapı Kredi Müzesi, Alaca Höyük kazılarında çıkarılan arkeolojik eserlerin önemli bir bölümünü Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük sergisinde izleyicilerle bir araya getiriyor. Sergi kapsamında Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan aynı adlı kitapta Hatti, Hitit uygarlıkları ve Alaca Höyük konusunda çalışmalar yürüten araştırmacılar tarafından kaleme alınan 25 akademik makale de okuyucuya sunuluyor.
 1935 yılında başlatılan Alaca Höyük kazılarında açığa çıkarılan ve Türkiye’nin farklı müzelerinde korunan arkeolojik eserlerin önemli bir bölümü ilk defa bir arada sergileniyor. Sergi kapsamında Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Alaca Höyük Müzesi, Çorum Müzesi ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nden 235 arkeolojik ve etnografik orijinal eser İstanbul Yapı Kredi Müzesi’ne getirilerek kronolojik ve tematik bölümler altında sunuluyor. Türk Tarih Kurumu Arşivi’nden seçilen fotoğraflar ve Mahmut Akok tarafından yapılan orijinal çizimlerin bir kısmı da sergide yer alıyor.
 Küratörlüğünü Nihat Tekdemir’in, bilimsel danışmanlığını ise Tayfun Yıldırım’ın yaptığı Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük sergisi, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Yapı Kredi Müzesi’nin işbirliğinin bir ürünü. Serginin koordinatörlüğünü Bülent Gönültaş, Mehtap Ateş ve Nilüfer Babacan tasarımını ise Karşılaşmalar ekibi yaptı.
 13 Ekim 2023 – 10 Mart 2024 tarihleri arasında İstanbul’daki Yapı Kredi Müzesi’nde görülebilecek serginin halka açılış tarihi olarak Ankara’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti ilan edildiği 13 Ekim belirlendi.
 

Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük isimli 512 sayfadan oluşan kitap ; tarafından yazılmış ve YAPI KREDİ YAYINLARI yayınevinin 13.10.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.