Dünya Mitolojisinde Kadınlar Tanrıçalar, Kahramanlar ve Canavarlar pdf indir

tarafından
35
Dünya Mitolojisinde Kadınlar  Tanrıçalar, Kahramanlar ve Canavarlar pdf indir

DÜNYA MİTOLOJİSİNDE KADINLAR
 
Mitolojide Yunan tanrıçası Athena ve Mısır tanrıçası İsis hakkında çok şey yazıldı. Peki ya gökyüzündeki bir delikten dünyamıza düşen İrokua mitolojisinin Gökyüzü Kadını veya iki dünya arasında dolaşan Koreli kahraman Prenses Bari gibi dünyanın dört bir yanındaki mitolojik karakterler hakkında neler biliyoruz?
Güçlü tanrıçaların, kudretli kraliçelerin ve efsanevi yaratıkların bilinmeyen özelliklerini gözler önüne seren Dünya Mitolojisinde Kadınlar: Tanrıçalar, Kahramanlar ve Canavarlar mitoloji ve folklorun büyüleyici kadınlarını keşfe çağırıyor.
Çeşitli mitolojilerden destansı kadınların öyküsünü anlatan bu kitapta kahramanlardan tanrıçalara, toplum liderlerinden tuhaf canavarlara kadar savaşçı, bilge, şefkatli ve kurnaz kadınlarla karşılaşacaksınız. Her kültürün bu ilgi çekici hikâyelerde kuralları alt üst eden kadınlardan öğreneceği çok şey var.
 

Dünya Mitolojisinde Kadınlar Tanrıçalar, Kahramanlar ve Canavarlar isimli 224 sayfadan oluşan kitap ; Jenny Williamson tarafından yazılmış ve SAY YAYINLARI yayınevinin 18.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Dünya Mitolojisinde Kadınlar Tanrıçalar, Kahramanlar ve Canavarlar pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.