Rehabilitasyonda Özel Konular (II) pdf indir

tarafından
50
Rehabilitasyonda Özel Konular (II)  pdf indir
Pertürbasyona dayalı denge eğitimi; yaşlı yetişkinlerde, nörolojik ve vestibüler rahatsızlığı olanların rehabilitasyonunda ve düşmeleri önlemenin bir yolu olarak kullanılabilir.
Onkolojik rehabilitasyon; tıbbi açıdan karmaşık olan hasta popülasyonunda hastalık sürecinde ve sonrasında meydana gelebilecek semptom yükünün azaltılması, yaşam kalitesinin ve bağımsızlığın en üst düzeye çıkarılması, hastaların psikolojik, sosyal ve mesleki işleyişlerinin maksimum düzeyde kazanılmasının sağlanmasıdır.
Literatürde renal rehabilitasyona yönelik, fizyoterapi ve rehabilitasyon yaklaşımları gün geçtikçe ağırlık ve çeşitlilik kazanmaktadır. Düzenli uygulanan egzersiz programının mortalite riskini düşürdüğü bildirilmiştir.
Kuadriseps femoris; sportif performansın artırılmasında, yaralanmaların önlenmesinde ve rehabilitasyon yaklaşımının belirlenmesinde alt ekstremitenin belirleyici kaslarındandır. Bu nedenle kas kuvvetinin korunması ve artırılması çok önemlidir.
Kas kuvveti genellikle spastik Serebral Palsili bireylerde bozulur; bu bireylerde azalmış fonksiyonel yetenek kas zayıflığı ile sonuçlanır. Kullanmama ve hareketsizlik döngüsü bu çocuklarda ve ergenlikte genellikle kalıcı hâle gelir.
Prematüre Retinopatisi; erken doğan bebeklerde retinal damarların anormal proliferasyonuna bağlı oluşan ve patogenezi tam olarak bilinmeyen fizyopatolojik bir durumdur. Bu hastalık çocuklarda görülen körlüklerin dünyada en sık ikinci nedenini oluşturmaktadır.
Egzersiz tedavisinin ağrının giderilmesinde günümüzde sunulan geleneksel farmakolojik ağrı kesicilerden daha etkili ve daha güvenli olduğu bilinmektedir. Egzersiz tedavisi, diz osteoartritli hastalarda en az nonsteroid anti-inflamatuar ilaçlar ile aynı ağrı giderici etkiye sahiptir.

 

Rehabilitasyonda Özel Konular (II) isimli 240 sayfadan oluşan kitap ; Prof. Dr. Z. Candan Algun tarafından yazılmış ve MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ yayınevinin 19.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Rehabilitasyonda Özel Konular (II) pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.