Haber Okuryazarlığı Temel Kavramlar ve Güncel Tartışmalar pdf indir

tarafından
36
Haber Okuryazarlığı Temel Kavramlar ve Güncel Tartışmalar pdf indir

Yaşadığımız toplumu ve dünyayı nasıl algıladığımız haberlerle doğrudan ilişkilidir. Haberle kurduğumuz ilişki; geçmişi, bugünü ve geleceği doğru anlamlandırmamızı sağlamaktadır. Bu noktada haber okuryazarlığı, kilit bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır. İnsanların haber medyasıyla neden ve nasıl ilişki kurduğu, haberi nasıl tükettiği ve haberleri nasıl algıladığı haber okuryazarlığı kavramının temelini oluşturmaktadır.
       
Bu çalışma, önemi giderek artan haber okuryazarlığı kavramını farklı kuram, araştırma ve tartışmalar çerçevesinde ortaya koyabilmeyi amaçlamıştır. Kitap; 18 yazarın katkısıyla, farklı konu bağlamları içeren 14 bölümden oluşmaktadır. Kitabın, haber okuryazarlığı ile ilgili bundan sonra yapılacak olan çalışmalara kaynaklık etmesini ve konu ile ilgilenenler için yeni bir bakış açısı kazandırmasını diliyoruz.
 

Haber Okuryazarlığı Temel Kavramlar ve Güncel Tartışmalar isimli 366 sayfadan oluşan kitap ; İpek Tok tarafından yazılmış ve LİTERATÜRK ACADEMİA yayınevinin 05.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Haber Okuryazarlığı Temel Kavramlar ve Güncel Tartışmalar pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.