Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Çevre HES-JES-GES-RES-BES-BE ve Çevre pdf indir

tarafından
35
Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Çevre  HES-JES-GES-RES-BES-BE ve Çevre pdf indir

Dünyadaki nüfus artışına bağlı olarak ürün ve hizmetlerin sayısında ve kalitesinde de giderek artışlar olmaktadır. Bu artışlarla birlikte enerjiye duyulan ihtiyaç da fazlalaşmıştır. Birçok ülkenin kısa ve uzun vadede enerji politikaları uygulaması ve farklı enerji kaynaklarına yatırım yapması ticari alanlara ivme kazandırmıştır. Enerji kaynağı olarak kullanılan kömür, petrol ve doğalgazın belirli alanlarda bulunması, nükleer, hidroelektrik ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelimi arttırmıştır.

Enerji kaynakları petrol, kömür, doğal gaz, hidrolik, rüzgar, güneş, jeotermal, biyokütle, biyogaz, nükleer enerjidir. Bunlardan petrol, doğal gaz ve kömür fosil yakıtlarıdır.
Doğal kaynaklardan elde edilebilen ve doğa tarafından daimi olarak takviye edilebilen enerjiye ”yenilenebilir enerji” deniyor. Yenilenebilir enerji kaynakları hidrolik, jeotermal, güneş, rüzgar, biyokütle ve biyogaz enerjilerdir.
 
Yenilenebilir enerji kaynakları doğa dostu, çevreye zararı olmayan temiz enerji olarak bilinir. Acaba böylemi? Bu kitapta, bu enerji kaynaklarının faydaları yanında bazı olumsuz etkilerini bulacaksınız.

Kitap 6 bölümden oluşmaktadır. Bölüm-1: Barajlar ve hidroelektrik, Bölüm-2: Jeotermal enerji, Bölüm-3: Güneş enerjisi, Bölüm-4: Rüzgar enerjisi santralları, Bölüm-5: Biyokütle enerji santrallarının çevresel etkileri ile Bölüm-6: Biyogaz enerji ve çevresel etkileri anlatılmıştır.
 

Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Çevre HES-JES-GES-RES-BES-BE ve Çevre isimli 156 sayfadan oluşan kitap ; Eşref Atabey tarafından yazılmış ve SARMAL KİTABEVİ yayınevinin 02.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Çevre HES-JES-GES-RES-BES-BE ve Çevre pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.