Montessori El Kitabı pdf indir

tarafından
45
Montessori El Kitabı pdf indir

Çocuğun bedeni, büyük bir fizyolojik işi, büyüme işini başarmak için dış çevresinden besin ve oksijen almak zorunda olduğu gibi, ruh da kendi “yasalarına göre geliştirmek için ihtiyaç duyduğu beslenmeyi çevresinden almalıdır.” Gelişim olgusunun büyük bir olgu olduğu inkâr edilemez. Kemiklerin sağlamlaşması, tüm vücudun büyümesi, beynin çok küçük yapısının tamamlanması, dişlerin oluşumu, tüm bunlar fizyolojik organizmanın çok gerçek çalışmalarıdır ve aynı zamanda organizmanın bu süreçte geçirdiği dönüşüm olan ergenlik dönemi de öyledir.
Bu çabalar ister insana eğitim verilen okullarda ister zekasının etkinliğiyle dünyanın her yerinde olsun, insanlığın sözde dışsal çalışmada, yani “toplumsal üretim”de ortaya koyduklarından çok farklıdır, zenginlik üretir ve çevresini dönüştürür.”
 
Montessori, bu eserinde çocukların büyüme ve öğrenme süreçlerini tamamlarken ihtiyaç duydukları nesnelere, eğitici materyallere dikkat çekmektedir. Kendi kurduğu “Çocuk Evleri”nde verilen eğitimlerden örneklerle “küçük çocukların eğitimi nasıl olmalıdır” sorusunu tartışmaya açmaktadır. Fark Yayınları olarak Montessori’nin nadide eserlerini okuyucuyla buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.
 
 
 

Montessori El Kitabı isimli 106 sayfadan oluşan kitap ; Maria Montessori tarafından yazılmış ve FARK YAYINLARI yayınevinin 08.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Montessori El Kitabı pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.