Cin Dağı’nın Periglasyal Jeomorfolojisi Küçük Kafkaslar-Türkiye pdf indir

tarafından
33
Cin Dağı’nın Periglasyal Jeomorfolojisi  Küçük Kafkaslar-Türkiye pdf indir

Kitabın ana araştırma konularını; Anadolu’nun kuzeydoğusunda Küçük Kafkaslar (4090 m) üzerinde yer alan Cin Dağı’ndaki (2957 m) periglasyal şekillerin tespiti ve ölçümü, periglasyal şekillerin jeomorfolojik gelişiminde iklim etkisinin belirlenmesi ve periglasyal şekillere uygulanan toprak analizi oluşturmaktadır.
Çalışma; Anadolu’da buzullaşmaya uğramadan, sadece soğuk iklim ortamlarına bağlı olarak gelişen periglasyal şekillerin belirlenmesi, iklim koşulları ve toprak gelişiminin analizi açısından önem taşımaktadır. Cin Dağı’nda yer alan sırasız basamak, çamur çemberi ve taş kümelerinden oluşan periglasyal şekillerin; jeomorfolojik, klimatolojik ve pedolojik boyutuyla ortaya konulduğu bu araştırmada, Küçük Kafkaslar’daki soğuk ortam koşullarının etkisi altında deviniminin belirlenmesi de amaçlanmıştır. Elde edilen sonuçlar sadece Cin Dağı periglasyal şekillerinin gelişimine nicel veriler sağlamakla kalmamış, Anadolu ve Kafkasya periglasyal çalışmalarına da özgün katkılarda bulunmuştur.
 

Cin Dağı’nın Periglasyal Jeomorfolojisi Küçük Kafkaslar-Türkiye isimli 104 sayfadan oluşan kitap ; Volkan Dede tarafından yazılmış ve KRİTER BASIM YAYIN DAĞITIM yayınevinin 29.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Cin Dağı’nın Periglasyal Jeomorfolojisi Küçük Kafkaslar-Türkiye pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.