Eğitimde Evlilik pdf indir

tarafından
22
Eğitimde Evlilik pdf indir

Mutlu evlilik veya ilişki mümkün müdür? Sorusu ile başlarsak evet mümkündür diyebiliriz. Dünyanın çeşitli yerlerinde mutlu evlilik ve evlilik eğitimi ile ilgili pek çok bilimsel araştırma yapılmış ve görülmüş ki evlilik ve ilişkiler eğitimle mutlu hale getirilebilir. Aslında bu durum çok da şaşılacak bir durum değildir. İnsan tüm davranışlarını öğrenerek şekillendirir. Doğuştan getirdiğimiz neredeyse hiçbir davranışımız yok. Ne yiyeceğimizi, nasıl giyineceğimizi, hangi dilde konuşacağımızı, diksiyonumuzu yani tüm davranışlarımızı öğreniyoruz. Hatta nasıl düşüneceğimizi ve nasıl hissedeceğimizi bile öğreniyoruz. İnsan olmanın en büyük özelliği olan öğrenme tüm düşünce duygu ve davranışlarımızı şekillendiriyorsa neden eşimizle veya ilişkimizdeki partnerimizle kurduğumuz ilişkiyi de şekillendirmesin?

Boşanan çiftler, her şeyden önce bilgisizliklerinin kurbanıdırlar. Hiç kimse onlara evlilikte karşılarına hangi sorunların çıkacağını, onların üstesinden nasıl gelineceğini, ne zaman taviz vermek gerektiğini ve karşılıklı sevgiyi nasıl ayakta tutabileceklerini öğretmemektedir. Her boşanma, bir öğrenme sürecinin yetersiz bir şekilde sonuçlandığının göstergesidir.

Evlilik ve ilişki eğitimleri ile amaçlanan evlilik ve ilişkilerde yaşanabilecek olanları önceden bilme ve ona göre önlem almayı hedeflemektedir.İlk başta, yeni bir aşkın ve düğünün koşuşturması ve heyecanı içinde, farklılıklar büyüleyici ve çekici görünür. Bir çift birlikte yaşama alıştıkça, ilişkinin yeniliğiyle uyarılan beyin kimyasalları etkisini kaybeder. Farklılıkları gerginliğe ve anlaşmazlığa neden olmaya başlayabilir, bu da hayal kırıklığına yol açabilir. Bağlılık, büyüme isteği ve destekleyici bilgi ve deneyimlere erişim ile karı koca, farklılıklarını, değişen ihtiyaçlarını, bakış açılarını karşılamak ve telafi etmek için ilişkilerini yeniden müzakere edebilir. Ortak amaçlarına odaklanarak ve ilişkilerindeki olumlu yönleri geliştirerek, daha derin bir sevgi ve dostluk aşamasına gelebilirler.
 

Eğitimde Evlilik isimli 252 sayfadan oluşan kitap ; Uz. Nihal Salman tarafından yazılmış ve PEGEM AKADEMİ YAYINCILIK yayınevinin 12.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Eğitimde Evlilik pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.