Çağdaş Sanatın Örgütlenmesi Estetik Modernizmin Tasfiyesi pdf indir

tarafından
61
Çağdaş Sanatın Örgütlenmesi  Estetik Modernizmin Tasfiyesi pdf indir

1990’lardan başlayarak sanat dünyasını bir “çağdaş sanat” humması sardı. Birbiri ardına faaliyete geçen çağdaş sanat müzeleri, çağdaş sanat galerileri, çağdaş sanat müzayedeleri vb. aracılığıyla dev bir küresel sanat piyasası inşa edildi. Küresel metropoller arası yarışta hamle yapmaya çabalayan İstanbul da bu piyasanın merkezlerinden biri haline geldi.
Çağdaş sanatın alabildiğine örgütlü olduğu ortadadır, ama onun ne olduğu henüz bir bilmecedir. Sanatın, sanat tarihi, eleştiri ve estetik gibi evrensel kaynakları, “çağdaş sanat nedir?” sorusunu daha yeni yeni tartışmaya başlamıştır. Bu tartışmalarda çağdaş sanatın örgütlendiği ortamların incelenmesi kilit yer tutmaktadır. Ali Artun’un yazıları da bu kapsamdadır: sanat yönetiminin yükselişi; bienallerde benimsenen yönetim/işletme modelleri; tasarım ile çağdaş sanatın bağı; sanatın müzayedeleşmesi; çağdaş estetik, realizm ve şiddet; çağdaş himaye sistemleri; sanat tarihinin ve eleştirinin kaderi… Ama bütün bu konuların altındaki asıl tema ortaktır: modernizmin tasfiyesi.
 

Çağdaş Sanatın Örgütlenmesi Estetik Modernizmin Tasfiyesi isimli 216 sayfadan oluşan kitap ; Ali Artun tarafından yazılmış ve İLETİŞİM YAYINLARI yayınevinin 10.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Çağdaş Sanatın Örgütlenmesi Estetik Modernizmin Tasfiyesi pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.