Çocukluktan Yetişkinliğe Yılmaz Büyükerşen Bataklıktan Medeniyete Eskişehir pdf indir

tarafından
20
Çocukluktan Yetişkinliğe Yılmaz Büyükerşen  Bataklıktan Medeniyete Eskişehir pdf indir

Doğduğumda Cumhuriyet 12 yaşındaydı. Çok geçmedi, 2. Dünya Savaşı başladı. Ekmeğin, şekerin, amerikan bezinin karneyle verildiği yıllar. Çayı kuru üzümle içerdik, mevlitlerde, katılanlara mevlit şekeri değil, külah içine doldurulmuş kuru üzüm dağıtırlardı. Yoksul ama yine de güler yüzlü insanların yaşadığı dönemlerdi.
İşte o günlerden bu günlere gelen bir hayat benimkisi. Okul yılları, ardından akademi, mezun olduktan sonra asistan olarak akademide kalmam, hayatımın köşe başlarıydı. Bugün hem ülke olarak, hem Eskişehir olarak, hem de kendi adıma Cumhuriyet’e ve Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Üstelik bu öylesine bir borç ki, asla ödenemeyecek, bitmeyecek bir borç. Yeni yetişen nesillerden en büyük isteğim, bu borcu asla unutmamalarıdır.
Bu kitabın kalem alınmasının birinci nedeni, öğrencilere “Sizlerde Büyükerşen’in başardığı zor işleri yapabilir ve başarabilirsiniz” demek için kaleme alınmış bir biyografi çalışmasıdır.
Bu değerli çalışmasında beni anlattığı için Sevgili Selcan Aktaş’a tüm kalbimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bu kitap, bu dünyadan göçüp gittikten sonra, arkamda bırakacağım en önemli izlerden biri olacaktır. Evet çocukluk ve gençlik yıllarımızda belki yoksulduk ama mutlu ve gururluyduk. Çünkü Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in çocuklarıydık.

PROF. DR. YILMAZ BÜYÜKERŞEN
 
 

Çocukluktan Yetişkinliğe Yılmaz Büyükerşen Bataklıktan Medeniyete Eskişehir isimli 168 sayfadan oluşan kitap ; Dr. Sertaç Dalgalıdere tarafından yazılmış ve KEDİDEDİ YAYINCILIK yayınevinin 28.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Çocukluktan Yetişkinliğe Yılmaz Büyükerşen Bataklıktan Medeniyete Eskişehir pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.