Şiir ve Felsefe İlişkisi Cahit Koytak Şiiri pdf indir

tarafından
269
Şiir ve Felsefe İlişkisi  Cahit Koytak Şiiri pdf indir

Bu çalışmada, şiir ve felsefe ilişkisi ve Cahit Koytak şiiri incelenmiştir. Bu anlamda öncelikle şiir ve felsefe ilişkisinin nasıl bir mahiyete sahip olduğu teorik olarak ortaya konulmuştur. Koytak şiiri de bu teorik bilgilerden istifade edilerek şiir ve felsefe ilişkisi bağlamında incelenmiştir. Böylelikle bir taraftan şiir ve felsefe ilişkisi, diğer taraftan da Koytak metinlerinde şiir ve felsefe ilişkisinin nasıl bir manzara arz ettiği ortaya konulmuştur.
Cahit Koytak şiirinin şiir ve felsefe bağlamında incelenmesi için öncelikle teorik bir zemin kurmaya ihtiyaç vardı. Bu bağlamda Batıda ve Türkiye’de şiir üzerine neler söylendiğine yer vermek, Koytak şiirini incelemede teorik bir art alan ve perspektif sunması bakımından önemliydi. Şairin metinlerini incelerken hem üzerine oturtacağımız bir teorik zemin olması bakımından hem de şiir incelemesini bölecek araya girmelerin önünü kesmek için bu teorik kısım ayrı bir bölüm olarak tasarlandı. Böylelikle Koytak şiirini anlamamıza katkı sağlayacak şiir ve felsefe ilişkisinin dair bilgiler ayrı bir bölümde verildi.
 

Şiir ve Felsefe İlişkisi Cahit Koytak Şiiri isimli 301 sayfadan oluşan kitap ; Ekrem Güzel tarafından yazılmış ve PARADİGMA AKADEMİ YAYINLARI yayınevinin 25.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Şiir ve Felsefe İlişkisi Cahit Koytak Şiiri pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.