Piyano Eşlikli Türk Marşları pdf indir

tarafından
28
Piyano Eşlikli Türk Marşları pdf indir

Bu kitap cumhuriyetimiz 100. yılına bir armağan olarak hazırlanmıştır. Kitabın hazırlık aşamasında müzik öğretmenlerinin ve eğitimcilerinin görüşleri alınmış ve kapsamlı bir ihtiyaç analizi yapılmıştır. Sonuçta ülkemizde en çok sevilen, söylenen ve bilinen “marş” formundaki eserler bir araya getirilmiştir. Kitapta olması gerektiği halde yer alamayan bazı eserler ise telif izni verilmemesi nedeniyle ne yazık ki kitaba eklenememiştir.
 
Kitapta toplam 63 marş yer almaktadır. Bunlar; Cumhuriyet Marşları, Atatürk Marşları, Vatan/Bayrak Marşları, Öğretmen Marşları ve Çocuk/Gençlik Marşları olmak üzere 5 ana başlık altında gruplandırılarak sıralanmıştır. İki ciltten oluşan kitabın birinci cildinde marşların piyano eşlikleri, ikinci cildinde ise koro notaları yer almaktadır. Her eserin başında “piyano eşlik MP3 ses dosyasının numarası” belirtilmiştir. Son derece titizlikle kaydedilen bu ses dosyaları her türlü ortamda gönül rahatlığı ile kullanabilir ve bütün marşlar piyano eşliğinde seslendirebilir. MP3 dosyaları ile marşların Youtube kanalındaki referans video kayıtlarına, künyede verilen kare kodları cep telefonunuza okutarak ulaşabilir ya da yayınevi web sitesinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
 
Yayıncı ve editör olarak bendeniz kitabın yayına hazırlanmasını, düzeltmeleri ve MP3 ses dosyalarının hazırlanması üstlendim. Değerli koro şefimiz Serdar Köşk, Niğde Güzel Sanatlar Lisesi Korosu ile kitapta yer alan eserlerin referans video kayıtlarını yaptı. Değerli genç koro şeflerimiz Çiğdem Aytepe ve Atilla Çağdaş Değer, notaları büyük bir titizlikle inceleyerek marşların olabildiğince hatasız şekilde basılması için kitaba çok önemli katkılar sağladı. Eserlerin nota yazımı ve kitabın dizgisi Alp Eray Tuğcular tarafından, kapak tasarımı ise Emre Şengün tarafından yapıldı. Kitabın yazarı Selçuk Bilgin ise eserleri bir araya getirdi, derledi, topladı, piyano eşliği olmayan marşların herkes tarafından kolaylıkla çalınabilecek piyano eşliklerini yazdı. Bu kitap yüce önderimiz Atatürk’ün aşağıda da ifade ettiği gibi tam bir ekip çalışması ile ortaya çıktı.
Prof. Dr. Süleyman Tarman / Editör
 

Piyano Eşlikli Türk Marşları isimli 208 sayfadan oluşan kitap ; Selçuk Bilgin tarafından yazılmış ve MÜZİK EĞİTİMİ YAYINLARI yayınevinin 12.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Piyano Eşlikli Türk Marşları pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.