Kent Terimleri Ansiklopedisi pdf indir

tarafından
21
Kent Terimleri Ansiklopedisi pdf indir

Kent ve kentsel yaşama dair bugünümüz, öğrendiklerimiz ve deneyimlerimiz geçmiş kültürlerin bizlere bıraktığı birikimin üzerine inşa edilerek biçimlenmiştir. Uygarlaşmanın ve uygar olmanın temel ölçütleri arasında yerleşik hayata geçiş ve kent düzenini oluşturmak yer alır. Bugünün kentleri, yaklaşık 5000 yıllık bir geçmiş içinde, tarihin sayfalarında bıraktığımız toplulukların, toplumların ve kültürlerin ürünü olarak; insan aklının, bilgisinin ve teknolojisinin sonucudur. Bu döngü ile kentler, sürekli gelişen ve gelişmeye devam edecek bir dinamizm içerirler.
Modern dünya, onun şekillendirdiği toplumlar bu toplumların ortaya koyduğu tüm birikimler “kent” olarak tanımladığımız yerleşim yerlerinden yükselir. Kent bizlere mekânsal dil ile pek çok şey anlatır. Hal böyleyken; kenti anlamak ve onu hissetmek için kente dair tüm birikimlerin bütün disiplinler açısından çalışılması oldukça önem arz etmektedir.
Bu bilinç ve gaye ile kaleme alınan Kent Terimleri Ansiklopedisi isimli bu eser, kentin sakinlerine kente dair her şeyi sunabilmeyi arzu etmektedir. 25 farklı kurum, 51 farklı araştırmacı, 10 farklı Ana Bilim Dalı ile 138 farklı terim bu eserde okuyucularına sunulmaktadır.
 

Kent Terimleri Ansiklopedisi isimli 738 sayfadan oluşan kitap ; Özkan Yalçın tarafından yazılmış ve EFE AKADEMİ YAYINLARI yayınevinin 25.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Kent Terimleri Ansiklopedisi pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.