Büyükanne pdf indir

tarafından
142
Büyükanne pdf indir

Çek Edebiyatının büyük ismi,
Bohemya kültürünü yansıttığı eserler ile ülkesinde ve dünyada büyük saygı gören Božena Němcová;
ve onun 20’den fazla dile çevrilmiş en kıymetli destansı romanı, Büyükanne (Babička),
ilk kez Türkçede, sizlerle!
 
Sevimli mi sevimli, candan, bir o kadar bilge ve Tanrı’ya gönülden bağlı Büyükanne, Bohemya’nın küçük bir kasabasındaki Sönük Ev’e yerleşir, kızına ve torunlarına geri döner. Onun gelişiyle bahar da gelir âdeta. Yerlerinde durmayan Vilimek ile Jan’ın merakı alevlenir, coşku sarar dört bir yanı. Büyük torun Barunka için ise ruhsuz ev, Büyükanne’yle birlikte artık sıcacık bir yuva olmuştur.
 
Aşkın ateşine gelince, o hiç sönmemiştir.
***
Ulusal Çek Dirilişi olarak bilinen edebi akıma dahil olan Božena Němcová (1820 – 1862), kısa ve yoksullukla dolu hayatı boyunca iki roman, on hikâye kaleme almıştır. Bohemya’nın folklorik özelliklerini yansıtan eserleri onu ülkesinde ülkesinde efsanevi bir figür haline getirmiştir. Hiç şüphesiz ki en çok beğenilen ve Dünya klasikleri arasına giren eseri Büyükanne’dir (Babička). Němcová’nın bu eseri aslında büyük ölçüde kendi hayatında yaşadıklarını konu alır ve oldukça samimi, sıcak bir havayla yazılmıştır.
 
Yazarın Barunka karakteriyle kendisini baştan yarattığı, hayatından izler bulabildiğimiz Büyükanne adlı eseri, Çek Edebiyatının temel taşı hükmündedir.
 
Fihrist olarak, Çek edebiyatının bu büyük ismini Türk okuruyla tanıştırmanın mutluluğuyla…
İyi okumalar dileriz.
 

Büyükanne isimli 246 sayfadan oluşan kitap ; Bozena Nemcova tarafından yazılmış ve FİHRİST KİTAP yayınevinin 13.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Büyükanne pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.