Firak pdf indir

tarafından
76
Firak pdf indir

İnsanın yetileri çağdaş büyücülerin büyülerini bozmaya yetecektir. Modern efsaneler yaşanan hiçbir gerçekliği örtmeye güç yetirememektedir. Uygarlığın insana, insanın uygarlığa yabancılaştığı bu olumsuz ortamı, ancak insanın varoluşunu açıklayan insani öğretiler değiştirebilir.
 
Özünde ancak makine tutkusunu büyütebilen çağdaş uygarlık, bütün bir yeryüzünü kuşatan gürültüden insanın hüznünü ve yalnızlığını duymamaktadır.
 
Madde ve mana planında her gün yeni Hiroşima ve Nagazaki’ler yaşanmaktadır. İnsanın tahribatı, değerlerin tahribatı, kentlerin ve ülkelerin tahribatı modern dünya tarafından azgın bir iştiha ile takip edilmektedir. Tarihin şaşmaz mahkemesinde yargılanacak ve insanlığın vicdanında mahkum edilecek olan, çağdaş uygarlık anlayışıdır.
 
Çıkışından bugüne kadar, çeşitli kafalarda çok ufak kimi değişikliklere uğrayarak gelen materyalizm, basit, biçimsel ve yüzeysel kimi varsayımlar getirdiğinden, sorunların belki en zoru olan insan bahsinde ciddiye alınır bir şey söylemiş değildir. İnsanı tesadüflerden alıp yine tesadüflerin çaresizliğine sürükleyen, sorumsuzluğa davet eden, insanın görevi, acıları, mutluluğu ve iç dünyası üstüne düşünürken karanlıklara dalıveren materyalizm, tez olacak düşünce şartlarından yoksun olduğu için sürekli olarak inancın karşısına çıkmış, Kadir-i Mutlak’ın kendisine halife olarak yarattığı insan için hazırladığı değişmez ve eskimez ölçülerle savaşını, başarısının güvencesi saymıştır.
 

Firak isimli 88 sayfadan oluşan kitap ; Atasoy Müftüoğlu tarafından yazılmış ve MAHYA YAYINLARI yayınevinin 29.04.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Firak pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.