Kıvırcık ile Pıtırcık 1. Kitap / Sağım Solum Kedi pdf indir

tarafından
24
Kıvırcık ile Pıtırcık 1. Kitap / Sağım Solum Kedi pdf indir

Kıvırcık ile Pıtırcık için her gün yeni bir macera!

Mavisel Yener’in “Küçük Yıldızlar” koleksiyonu için kaleme aldığı “Kıvırcık ile Pıtırcık” serisi, birbirinden bağımsız şekilde de okunabilen beş ayrı kitaptan oluşuyor.

Zıt karakterlere sahip iki yakın arkadaşın okul ve günlük yaşantılarından renkli kesitler sunan bu kısa öyküler, Berna Dörtpınar’ın kıpır kıpır resimleriyle bütünleniyor.

Ritmik dili ve eğlenceli anlatımıyla okumayı yeni öğrenen veya okuma hızını artırmak isteyen öğrencileri kitapların dünyasına yakınlaştıran seri; çocukların yaratıcılığını tetikliyor, eleştirel düşünme becerilerini geliştiriyor. 

Ve işte yeni arkadaşlarımız Kıvırcık ile Pıtırcık aramızda!
Sözlüklerdeki kelimeler yetersiz kalır onların ezelî ve ebedî dostluklarını anlatmaya.
Biri ne kadar sabırlı ve sessizse; ötekisi bir o kadar sabırsız ve konuşkandır.
Eften püften sebeplerle arada didişseler bile kalplerindeki sevgi engel olur ayrılmalarına. 

Dünyanın döndüğü, güneşin gülümsediği her gün Kıvırcık ile Pıtırcık için yeni bir macera!
Türlü muziplikler, şamata, bolca curcuna…

Kâh uydurdukları “Dikkat Mikkat” oyununa kendilerini fazla kaptırınca sağlarını sollarını pisilerle doldurur, kâh sınıf arkadaşları bayat şakalara kıkırdarken okullarının maskotu kayıp papağanın peşinden düşerler yollara. Hünerli ellerini konuşturmak için buluştuklarındaysa bir de bakmışlar hoop diye Samanyolu’ndalar! O da yetmez gibi, oflayıp poflamayı fazla kaçırınca paldır küldür karşılarında beliren robotla acayip maceralara dalarlar. Derken, öğretmenlerinin verdiği ortak ödevle hiç istemeden araları açılıverir. Ama neyse ki Pıtırcık’ın dedesinin onları barıştıracak harika bir planı vardır…

Zaten arkadaşlık bir elmanın yarısı gibi olmak, birlikte ağlayıp birlikte gülmek değil midir? 
Ve öyle de olur; sevgi kazanır.
Kıvırcık ile Pıtırcık sonsuza dek hep arkadaş kalırlar. 

Kıvırcık ile Pıtırcık’ın her biri ayrı serüvene açılan bu neşeli öykülerini okuduktan sonra, “Arkadaşlık, hayatın bize sunduğu en güzel armağan!” diyeceksiniz. 

“Küçük Yıldızlar” koleksiyonu kapsamında “Okuma Seviyesi 2” olarak sınıflandırılan “Kıvırcık ile Pıtırcık” serisi, son bölümünde yer verdiği bulmaca ve oyunlarla, 1. ve 2. sınıfa giden öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştiriyor, okuduklarını daha iyi anlamalarına ve pekiştirmelerine olanak sağlıyor.
 

Kıvırcık ile Pıtırcık 1. Kitap / Sağım Solum Kedi isimli 48 sayfadan oluşan kitap ; Mavisel Yener tarafından yazılmış ve TUDEM YAYINEVİ yayınevinin 06.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Kıvırcık ile Pıtırcık 1. Kitap / Sağım Solum Kedi pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.