Litografi pdf indir

tarafından
41
Litografi pdf indir

Alois Senefelder’in 1796 yılında bulduğu litografi tekniği, F.Goya, H.Daumier, T. Lautree K. Kolwitz, P.Picasso, S. Dali, J Johns, G. Baselitz, R. Rochenberg, R Lihtenstein, Burhan Doğançay, Magdalena Abakonwicz gibi farklı disiplinlerden çok sayıda sanatçı tarafından uygulanmıştır. Litofrafi, yurdumuzda ilk kez Fransız Henri Cayol tarafından 1831 yılındaendüstiryel amaçla kullanıldı. 1900’lü yılların başında Harbiye’de resim öğretmenliği yapan Hoca Ali Rıza’nın öğrencilerinin çizim ve algı yetilerini geliştirmek amacıyla çizdiği özelllikleriyle sanatçının resim anlayışını yansıtan ve ülkemizde gerçekleştirilen ilk özgün baskı resimler olarak kabul edilir. Teknik zenginlikleri ile sanatçıya sayısız çeşitleme olanakları ve zenginlikler sunan litografi, yurdumuzda sanat eğitimi veren bazı yükseköğretim kurumunda ve kurulan özel atölyelerde uygulanmaktadır.
 
Senefelder’den günümüze kullanılan ofset tekniğine kadar uzanan geleneklsel litografinin gelişimini, tarihini, uygulanışını görsel ve şekillerle, ustalardan resimlerle anlatan bu kitap, profesyonellere olduğu kadar, amatörlere, sanat izleyicilerine, koleksiyonerlere de yararlı olabilecek bir kaynaktır.
 

Litografi isimli 112 sayfadan oluşan kitap ; Atilla Atar tarafından yazılmış ve DORLİON YAYINEVİ yayınevinin 16.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Litografi pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.