Mendil İzdivacı pdf indir

tarafından
48
Mendil İzdivacı pdf indir

Naci Bey ve Lale Hanım’ın güzeller güzeli kızı Rana doğduktan sonra annesini geçirmiş olduğu bir hastalık sonucu kaybeder. Rana’ya Suphi Bey’in karısı Ferhunde Hanım sütannelik yapmaya başlar.

Hem babaannesi Fatma Hanım hem de sütannesi Ferhunde Hanım’ın gözetiminde büyüyen Rana yıllar sonra Naci Bey’in Şükufe Hanım ile evlenmesiyle birlikte bir de şefkatli bir üvey anne sahibi olur.

Epey alımlı bir kız olan Rana gelen tüm taliplerini reddettikten sonra bir sonbahar günü hava almak üzere dışarı çıkar. Bir ağacın altında birikmiş olan yaprakları avucunun içine alıp havaya fırlatmaya çalışırken, epey yakışıklı bir delikanlı olan Hamza’ya çarpar. Aşklarındaki ilk kıvılcım orada başlar. Rana yanında taşıdığı kırmızı mendilini çıkarıp Hamza’nın önüne atar.

Hamza mendili alıp Rana’ya uzatırken “seni düşünmekten bu gece gözlerime uyku girmeyecek” der. Rana ve Hamza evlenir. Veli isminde bir erkek çocukları olur.
 

Mendil İzdivacı isimli 76 sayfadan oluşan kitap ; Fatma Ruvanas tarafından yazılmış ve KİTAPYURDU DOĞRUDAN YAYINCILIK (KDY) yayınevinin 29.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Mendil İzdivacı pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.