Liber Historiae Francorum (Frankların Tarihi) pdf indir

tarafından
20
Liber Historiae Francorum (Frankların Tarihi) pdf indir
Liber Historiae Francorum, yedinci yüzyılın ikinci yarısı ila sekizinci yüzyılın başlarına dair elimizdeki en değerli rehberdir.
Paul Fouracre – Richard A. Gerberding
 
Liber Historiae Francorum, yaklaşık 727 yılında tamamlandığı düşünülen anonim bir Frank kaynağıdır. Frankların kökenlerinden başlayan anlatısını Merovenj Hanedanı’nın son dönemlerine kadar devam ettirir ve pek çok açıdan Frank tarihine ışık tutar.
“Troialı” Frankları, krallık içerisindeki bölgelerarası siyasi rekabeti, aristokratları, maior domusları ve Merovenjlerin son yüzyılını bir bütün olarak ele alıp sunan Liber Historiae Francorum, Tourslu Gregorius’un Decem Libri Historiarum’u ve VII. yüzyılda kaleme alınan anonim Fredegarius Kroniği ile birlikte erken dönem Frank tarihinin anlaşılması için başvurulması gereken ilk eserlerden bir tanesidir.
Bu eser Merovenjlerin göreceli olarak güçsüz düştüğü bir dönemde kaleme alınsa da hanedan her zaman için anlatının merkezindedir. Yani Frankların tarihi, âdeta Merovenjlerle iç içe olacak şekilde sunulmuştur. Buna bağlı olarak devlet içerisinde güçlenen aristokrat ailelerin/bireylerin ön plana çıkmaya çalıştığı bir ortamda bu hanedanın çağdaş bir savunusu niteliğindedir. Ortaçağ Avrupası’nı derinden etkileyen Merovenjlerin en temel kaynaklarından biri olan Liber Historiae Francorum, Erdinç Ofli’nin Latinceden yaptığı çeviri ve titiz notlandırmalarıyla okuyucuyla buluşuyor.

 

Liber Historiae Francorum (Frankların Tarihi) isimli 280 sayfadan oluşan kitap ; Anonim tarafından yazılmış ve SELENGE YAYINLARI yayınevinin 01.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Liber Historiae Francorum (Frankların Tarihi) pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.