Günümüze Yansımalarıyla Hz. Peygamberin Muasırlarıyla Münasebetleri 2 pdf indir

tarafından
20
Günümüze Yansımalarıyla Hz. Peygamberin Muasırlarıyla Münasebetleri 2 pdf indir

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İslâmî İlimler Araştırma Vakfı’nın müştereken tertiplediği “Hz. Peygamber ve Muasırları: Müşriklerle Münasebetler” konulu tartışmalı ilmî toplantı 19-20 Mart 2022 tarihlerinde, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Raşit Küçük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilmiştir.  

Bu toplantıda, ”Putperestlik ve Müşriklerin İnançları, İbadetleri ve İbrahimî Gelenek; Kur’ân-ı Kerîm’e Göre Şirk ve Müşrik; İslam Öncesi Mekke’nin Siyasî, Sosyal, Ticarî ve Askerî Düzeni; İslamiyet Öncesi Şirk Toplumunda Hz. Muhammed; Hz. Peygamber’in İslâm’a Davet Metodu; Müşriklerin Hz. Peygamber ve Müslümanlarla Olumsuz İlişkileri-Yaptıkları İşkenceler; Müşriklerin Hz. Peygamber’e Direnişlerinin Sosyo-Psikolojik Sebepleri; Medine Dönemi’nde Hz. Peygamber’in Müşriklerle Mücadelesi; Diplomatik İlişkiler; Mekke Fethinden Sonra Müşriklerle İlişkiler; Mekke ve Medine Döneminde Müşriklerle Beşerî Münasebetler” ana başlıklarını taşıyan 11 tebliğ sunulup müzakere edilmiş ve toplantı metinleri bir araya getirilerek bu eserde neşredilmiştir.
 
 

Günümüze Yansımalarıyla Hz. Peygamberin Muasırlarıyla Münasebetleri 2 isimli 378 sayfadan oluşan kitap ; Heyet tarafından yazılmış ve ENSAR NEŞRİYAT yayınevinin 25.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Günümüze Yansımalarıyla Hz. Peygamberin Muasırlarıyla Münasebetleri 2 pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.