Türk Sosyal Sigortalar Hukukunda Hizmet Akdiyle Çalışanların Yaşlılık Sigortasından Doğan Haklar pdf indir

tarafından
23
Türk Sosyal Sigortalar Hukukunda Hizmet Akdiyle Çalışanların Yaşlılık Sigortasından Doğan Haklar  pdf indir

Bu eserde ilk bölümde genel olarak sosyal güvenlik kavramının tanımından, sosyal güvenlik sisteminin tarihsel gelişiminden, milletlerarası hukukta bulunan sosyal güvenlik sistemlerinden, sosyal güvenlik sisteminin yapısından ve sosyal güvenlik sisteminin hukuk sistemimizdeki yerinden bahsedilmiştir. İkinci bölümde ise yaşlılık aylığı ile ilgili yazılı kaynakların taranması ve içerik analizi yöntemiyle Türk Hukukundaki yaşlılık sisteminden, hizmet akdiyle çalışanların yaşlılık aylığına nasıl hak kazanacaklarından, borçlanılabilecek sürelerden ve diğer yaşlılık aylığı ile ilgili düzenlemelerden bahsedilmiştir. Son olarak ise üçüncü bölümde alternatif sosyal güvenlik sistemi olduğu iddia edilen bireysel emeklilik sistemine ilişkin bilgiler sunulmuştur.
 

Türk Sosyal Sigortalar Hukukunda Hizmet Akdiyle Çalışanların Yaşlılık Sigortasından Doğan Haklar isimli 220 sayfadan oluşan kitap ; Av. Betül Keser tarafından yazılmış ve PLATON HUKUK yayınevinin 21.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Türk Sosyal Sigortalar Hukukunda Hizmet Akdiyle Çalışanların Yaşlılık Sigortasından Doğan Haklar pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.