Günümüz Hadis Problemleri pdf indir

tarafından
62
Günümüz Hadis Problemleri pdf indir

Dün olduğu gibi bugün de hadis ve sünnetle ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Düne baktığımızda konuyla alâkalı “Hadis Fetvaları” adıyla bir literatür bile oluşmuştur. Bugün de aynı ivmeyle hadisle ilgili sorulara cevap verilmekte, bunun için kitaplar yazılmakta, internette siteler kurulmaktadır. Elinizdeki bu çalışma karşılaştığımız ve sorulması muhtemel sorulara bir cevap arayışı neticesi ortaya çıkmıştır. Zira medya tartışmalarında olsun veya öğrencilerimizin bize yönelttiği sorularda olsun hadis ve sünnete ilgi duyulduğu anlaşılmaktadır.
 
Özellikle medya tartışmalarında hadis ve sünnete duyulan bu ilgi sağlıklı zeminlerde ele alınmamakta, bu da bir kafa karışıklığına sebep olabilmektedir. Bu çalışmayla hadis ve sünnetle ilgili gündemde olup merak edilen sorulara kısa ama doyurucu cevaplar verilmesi amaçlanmaktadır. Bununla birlikte okuyucunun tartışmalardan faydalanabilmesi için az da olsa bir hadis alt yapısına sahip olması gerekmektedir.
 
Bu çalışma tamamen usul, tarih, anlama, literatür çerçevesinde hadis problemlerinin incelenmesine tahsis edilmiş olup hadis usulüyle ve günümüz hadis problemleriyle alâkalı seksen yedi soruya cevap aranmış ve verilmiştir.  Bu sorular özellikle günümüzce sıkça sorulan ve hadisten şüphelenmenin nedeni olarak ileri sürülen iddiaları kapsamaktadır.
 

Günümüz Hadis Problemleri isimli 496 sayfadan oluşan kitap ; Yavuz Köktaş tarafından yazılmış ve RAĞBET YAYINLARI yayınevinin 09.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Günümüz Hadis Problemleri pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.