Anlayıştan Davranışa Dini Hayatımız pdf indir

tarafından
25
Anlayıştan Davranışa Dini Hayatımız pdf indir

Dinî hayatımız, din anlayışımızdan; din anlayışımız da sahip olduğumuz dinî bilgilerden bağımsız değildir. Çünkü dinî hayatımız, öğrendiğimiz dinî bilgilere göre şekillenmekte; dinî bilgilerimiz ise genellikle aileden, eğitim kurumlarından, yazılı ve görsel basından ve kitaplardan elde edilmektedir. Dolayısıyla doğru dinî bilgiler, doğru bir dinî hayatı; doğru olmayan bilgiler ise yanlış bir dinî hayatı oluşturmakta ve şekillendirmektedir.
Bu nedenle dinî hayatımız, dinî anlayışlarımızdan
bağımsız değildir. Hatta bunun bir devamı niteliğindedir ve
aralarında da sıkı bir ilişki söz konusudur. Bazı değişimler
olsa da geleneksel dinî anlayışların devam ettiği, hatta gelenekçiliğe dönüştürüldüğü ve bu hâliyle yaşanmaya devam ettiği bilinmektedir. Buna karşılık gelenekten kopuk bir dinî hayata yönelişlerin de başladığı görülmekte ve bunun dinî hayatımız için ciddî bir sorun teşkil ettiği müşahede edilmektedir. Bu nedenle günümüzdeki dinî hayatı doğru anlamak ve değerlendirebilmek, daha da önemlisi dinî hayatımızın doğru olanları ile yanlış olanlarını ayırt edebilmek için öncelikle din anlayışlarımızın bilinmesi ve sorgulanmasına ihtiyaç bulunmaktadır.
 

Anlayıştan Davranışa Dini Hayatımız isimli 262 sayfadan oluşan kitap ; Celal Kırca tarafından yazılmış ve FECR YAYINEVİ yayınevinin 20.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Anlayıştan Davranışa Dini Hayatımız pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.