XVIII. Asır Maraş Kazası’nda İdari Yapı ve Sosyal Hayat pdf indir

tarafından
42
XVIII. Asır Maraş Kazası’nda İdari Yapı ve Sosyal Hayat pdf indir

Bu araştırma, konunun daha iyi anlaşılabilmesi için yedi bölümden oluşturulmuştur. Giriş kısmı olan birinci bölümde, araştırmanın problematiği ortaya konmuş, araştırma konusunun mahiyeti ve yönteminin tespiti ile birlikte, yararlanılan arşiv kaynakları hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölümde,
Maraş tarihi ile ilgili daha önce yapılmış çalışmalara yer verilmiştir. Üçüncü bölüm, Maraş Kazası’nın
coğrafi konumuna ve XVIII. asra kadar olan tarihine ayrılmıştır. Şehrin fizikî yapısı ve mahalleleri, dördüncü bölümde ele alınmıştır. Şehrin idari yapısı, yönetici zümresi, ahi teşkilatı, toplumda ayrıcalıklı bir yeri olan uleması, beşinci bölümde incelenmiştir. Şehrin demografik yapısının ve sosyal hayatın ele alındığı altıncı bölümde, nüfusu oluşturan unsurlar ile birlikte XVIII. asır Maraş’ından Divanıhümayun’a yansıyan, sosyal hayata dair davalar ele alınmıştır. Yedinci ve son bölümde ise vakıf müessesesi ve tarihî gelişimi ele alınmış; araştırma döneminde faal olan medreseler, zaviyeler, cami ve mescitler ile bu müesseselere atanan görevlilerin atanma ve azil sebepleri incelenmiştir.
 

XVIII. Asır Maraş Kazası’nda İdari Yapı ve Sosyal Hayat isimli 428 sayfadan oluşan kitap ; Ümmet Soydemir tarafından yazılmış ve KİTABE YAYINLARI yayınevinin 12.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

XVIII. Asır Maraş Kazası’nda İdari Yapı ve Sosyal Hayat pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.