Hatıralarla Yeni Edebiyatımız pdf indir

tarafından
19
Hatıralarla Yeni Edebiyatımız pdf indir

Yeni bir dünya, yeni bir medeniyet ve yeni bir yaşam tarzının kültürümüze ve edebiyatımıza yansımasıyla Tanzimat’tan Cumhuriyet dönemine Yeni Türk Edebiyatı’nın hatıratlar üzerinden değerlendirmesini yaptığımız bu kitabın okuyucularına yeni bakış açıları kazandıracağını düşünüyorum. Çünkü çeyrek asırdan uzun bir süre Modern Edebiyatımız üzerine yaptığımız çalışmaların ete kemiğe bürünerek oluşan “Hatıralarla Yeni Edebiyatımız” kitabında çok özel hatıraların ve çok güzel bilgilerin bulunduğu, Batı’ya yönelmenin bir göstergesi olan yenileşme devrinin farklı bir bakışla değerlendirildiği söylenebilir. Edebiyat devirleri, nesiller-şahsiyetler ve edebî hadiselerle ilgili daha önce hiçbir yerde duymadığınız, görmediğiniz  bilgilere ulaşacağınız ve Batılılaşma maceramızın edebiyatımızdaki tesirlerini daha yakından göreceğiniz bir eser oluşturmaya çalıştık. Kültür değişimlerinin, siyasî yönelişlerin, estetik tercihlerin edebiyatımızdaki izlerini anlatmaya gayret ettik. Edebiyatımızın üç önemli yazarının hatıra kitaplarını referans olarak aldığımız bu çalışmada, Yenileşme Devri Türk Edebiyatı’nın dönemler halinde incelemesiyle ve değerlendirilmesiyle edebiyatımız hakkında okuyucuya  orijinal bilgiler manzumesi sunulmaktadır.
 
Cüneyt Aybey, 9 Şubat 2001 tarihinde devlet memurluğuna başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki çeşitli kurumlarda 10 yıla yakın bir süre devlet memurluğu yaptı. 15 Aralık 2010 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak atandı. 6 yıl öğretmen olarak çalıştı. 4 yıla yakın bir süre Müdür Yardımcılığı yaptıktan sonra 30 Eylül 2019 tarihinde okul müdürü olarak atandı. Halen okul müdürü olarak görev yapmaktadır. Üniversitelerden Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı eğitimi, Profesyonel Yaşam Koçluğu eğitimi, Hızlı Okuma Eğitmenlik eğitimi, Y. Drama Liderliği eğitimini aldı. Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Turgutlu temsilcisi olarak dil ve edebiyat çalışmalarına ve sosyal hizmetlerine devam etmektedir. Yazar, lise yıllarından itibaren deneme, fıkra, sohbet, anı türünde yazılar yazmaktadır. Yazıları Türkiye Gazetesi, Gönül Eri Dergisi gibi ulusal basın ile Gördes Gazetesi ve Hür Işık Gazetesi gibi yerel basında ve bu gazetelerin internet sitelerinde yayımlanmaktadır.
Yazar evli ve üç kız babasıdır.
 

Hatıralarla Yeni Edebiyatımız isimli 100 sayfadan oluşan kitap ; Cüneyt Aybey tarafından yazılmış ve KİTAPYURDU DOĞRUDAN YAYINCILIK (KDY) yayınevinin 06.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Hatıralarla Yeni Edebiyatımız pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.