Mevlana Celaleddin ve Şems-i Tebrizi pdf indir

tarafından
23
Mevlana Celaleddin ve Şems-i Tebrizi pdf indir

Bu çalışma Mevlâna’nın çocuk yaşta iken babası Bahâeddin Veled ve ailesiyle birlikte Belh şehrinden Nişabur, Bağdat, Şam, Erzincan üzerinden Anadolu’ya gelişlerinin, önce Larende (Karaman) sonra Konya’ya yerleşmelerinin, o büyük göçün hikayesi ile başlamıştır.
 
Daha sonra Mevlâna ve Şems-i Tebrizî’nin karşılaşmaları, muhabbet içinde birbirlerinin hem mürşidi hem de müridi olmaları, bu tasavvufî derinliği anlayamayanların baskısıyla Şems’in Konya’dan ikinci kez ayrılması ya da katledilmesi süreci incelenmiştir.
 
Mevlâna ve Şems-i Tebrizî’nin farklı konulardaki tasavvufî görüşleri kendi eserlerinden hareketle ayrıntılı olarak verilmiş ve benzerlik ile farklılıkları karşılaştırılmıştır. Bu süreçte o döneme tanıklık etmiş olan Sultan Veled, Sipehsâlâr Feridun bin Ahmed’in eserleri ve yakın zaman kaynakları da değerlendirilmiştir.
 
Yaşanan olayların arka planını anlamak üzere bağlam önemsenmiş, tarihsel-toplumsal koşullar verilerek sürecin sosyolojik gerçekliğine dikkat çekilmiştir.
 

Mevlana Celaleddin ve Şems-i Tebrizi isimli 426 sayfadan oluşan kitap ; Hüseyin Bal tarafından yazılmış ve OTORİTE YAYINLARI yayınevinin 15.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Mevlana Celaleddin ve Şems-i Tebrizi pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.