Bayezid-i Bestami ve Göklere Yükselişi pdf indir

tarafından
11
Bayezid-i Bestami ve Göklere Yükselişi pdf indir

Horasan yöresinde zühdü gerçek tasavvufla yücelten “Sultânu’l-ârifîn: Âriflerin Sultanı” Bayezîd-i Bestamî’dir. Bayezîd, her zaman sufî dünyanın en doruklarında yer alan bir ulu şeyh olarak bilinegelmiştir. Ebu’l-Hasan-i Harakanî ve Ebû Saîd-i Ebu’l-Hayr başta olmak üzere büyük sufî bilgeler onu tasavvuf dünyalarının piri ve öncüsü olarak kabul ederler.
 
Hücvirî onun on büyük sufî imamdan biri olduğunu söyler. Gazneli Senaî eserlerinde defalarca onun ululuğundan söz eder. Feridüddîn Attâr, Tezkire’sinde ona önemli ölçüde geniş bir yer ayırır. Mevlana onun ne denli büyük bir kişilik olduğunu belirterek kendisinden övgülerle söz eder. Büyük bilge ve şair Sa’dî-yi Şirazî de eserlerinde Bayezîd-i Bestamî’den pasajlar ve özlü sözlerini aktarır. Bunlar dışında birçok şeyh onun tasavvufta derin izler bıraktığını, sufî dünyada önemli bir makamının olduğunu söyler.
 

Bayezid-i Bestami ve Göklere Yükselişi isimli 72 sayfadan oluşan kitap ; tarafından yazılmış ve PİNHAN YAYINCILIK yayınevinin 03.01.2024 tarihinde yayımlanmıştır.

Bayezid-i Bestami ve Göklere Yükselişi pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.