Esrar-ı Mevlidi’n-Nebi pdf indir

tarafından
13
Esrar-ı Mevlidi’n-Nebi  pdf indir

Süleyman Çelebi Türk milletinin yetiştirdiği timsal şahsiyetlerden biridir. Millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy onun bu özelliğini bakın nasıl ifade ediyor: “Yetişilmez ki: Süleyman Dede yükseklerde.” Türk dilini kullanışı, şiirdeki ustalığı ve şiire kattığı manevi ruh ile Süleyman Çelebi merhum, Akif’in övgüsüne fazlasıyla layıktır. Yine Süleyman Çelebi, Hasan Ali Yücel’in ifadesiyle “Camiye Türkçeyi sokan kişidir”. Eseriyle, Türk edebiyatına kazandırdıkları kadar şahsiyetiyle de Türk din telakkisine çok şey katmıştır.

Süleyman Çelebi Hazretleri’nin Vesîletü’n-Necât’ının bu kısa ama kıymettar şerhi olan Esrâr-ı Mevlidi’n-Nebî’ Roma Sefaret-i İmamı Hâşim Veli tarafından 1326’da İstanbul Karagöz Matbaası’nda basılmış, 22 varaklık küçük bir şerhtir. Klasik geleneğe bağlı olarak Mevlid’den seçilen 61 beyit açıklanmıştır. Şârih beyitleri açıklarken ayet ve hadislerden iktibaslar yapmış, böylelikle Mevlid’e Kur’an ve sünnetten de deliller getirmiştir.
 

Esrar-ı Mevlidi’n-Nebi isimli 142 sayfadan oluşan kitap ; Zübeyir Tolga Çiler tarafından yazılmış ve KİTAPYURDU DOĞRUDAN YAYINCILIK (KDY) yayınevinin 19.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Esrar-ı Mevlidi’n-Nebi pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.