Çivril’de Kazanılan Büyük Zafer Myriokephalon 1176 Türkiye Selçuklu-Bizans İlişkileri 1071-1180 pdf indir

tarafından
35
Çivril’de Kazanılan Büyük Zafer Myriokephalon 1176 Türkiye Selçuklu-Bizans İlişkileri 1071-1180 pdf indir

Myriokephalon, Anadolu’da yazılmış bir büyük destanın adıdır. Myriokephalon, Bizans İmparatoru Manuel Komnenos ile Selçuklu Sultanı II. Kılıç Arslan’ın amansız mücadelesidir. Myriokephalon, Türklerin Anadolu’dan atılamayacağının açık belgesidir. Myriokephalon, Anadolu’nun Türklerin vatanı olduğunu kanıtlayan bir büyük zaferin hikâyesidir. Myriokephalon, Selçuklu savaş sanatının doruk noktasıdır. Myriokephalon, Türkmenlerin Bizans’a karşı direnişinin adıdır. Myriokephalon, ikinci Malazgirt zaferidir.
     17 Eylül 1176 tarihinde Bizans İmparatoru Manuel Komnenos ile Türkiye Selçuklu Sultanı II. Kılıç Arslan arasında yaşanan Myriokephalon Savaşı, Selçukluların büyük zaferi ile sonuçlandı. Şayet Selçuklular bu savaşta yenilseydi Konya elden çıkabilir, Türklerin Anadolu’daki hâkimiyeti tehlikeye girebilirdi. Ayrıca Bizans’ın, Türkleri Anadolu’dan atmak fikri gerçekleşebilir ve belki de Türkiye Selçuklu Devleti yıkılabilirdi.
     Bu kitapta tarafları Myriokephalon Savaşı’na götüren sürecin hikâyesini, savaşın sebeplerini, gelişimini, taktiklerini, nerede meydana geldiğini ve sonuçlarını kısaca Myriokephalon Savaşı’na dair her sorunun cevabını bulacaksınız.
      Selçuklu Tarihinin en önemli uzmanlarından Prof. Dr. Muharrem Kesik, otuz yıllık bilgi birikimi ve tecrübesiyle sizler için yazdı.
“Sen değil misin bizi bu Tanrı’nın terk ettiği dar geçide zorla tıkıştıran? Dağların çöktüğü, kayaların üzerimize düşerek bizi ezeceği bu örs içinde, bu ölüm mengenesine sıkıştıran sen değil misin? Bu felaket vadisinden, bu cehennemin ağzından bize ne? Bu engebeli ve çetin yolda yürümeye çabalamaktan kazancımız ne? Biz basit insanların barbarlarla (Selçuklularla) ne alıp vereceği vardı? Hiçbir şey! Şimdi bu adamlar bu dar, ne sakladığı görünmez vahşi toprakta bizi sarmış bulunuyorlar ve bizi tuzağa düşürdüler. Ve şimdi sen bize ihanet edip bizi koyunlar gibi boğazlanmak üzere düşmanlara bırakıyorsun haaa!” (Bir Bizans askeri).
 

Çivril’de Kazanılan Büyük Zafer Myriokephalon 1176 Türkiye Selçuklu-Bizans İlişkileri 1071-1180 isimli 256 sayfadan oluşan kitap ; Muharrem Kesik tarafından yazılmış ve BİLGE KÜLTÜR SANAT yayınevinin 26.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Çivril’de Kazanılan Büyük Zafer Myriokephalon 1176 Türkiye Selçuklu-Bizans İlişkileri 1071-1180 pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.