Görev pdf indir

tarafından
53
Görev pdf indir

Bilim insanları Dünya dışındaki ilk okyanus olan Europa’yı keşfettiklerinde iki büyük soruları vardı:
“Yaşanabilir mi?” ve “Oraya nasıl gideceğiz?”
Böylece canlı bir ekibin Jüpiter’in okyanus ayı Europa’ya bir misyon düzenlemek için yirmi yıllık macerası başladı. Ama bu macerada pek çok engelle karşılaştılar: Mars’a inen robotlar NASA’nın kaynaklarını bitirmişti; Beyaz Saray uzay bütçesini kısmak istiyordu; Kongre astronotları mutlaka bir yere, aya veya Mars’a yollamayı kafasına koymuştu. Jupiter’in kendisi bile bir engeldi, çünkü Europa’yı titreşen, dalgalanan bir radyasyon kuşağıyla sarmıştı ve bir termonükleer patlama sonrasını andıran bir ortam yaratmıştı. Görev, Homeros tarzında bir modern uzay keşfinin daha önce hiç anlatılmamış hikayesi ve güneş sisteminin gizemli dış gezegenlerini inceleyen bilim insanlarının muhteşem bir portresi.
 
“Şimdiye kadar tasarlanan en iddialı bilim projesi olan, NASA’nın güneş sistemimizdeki bilinen ilk uzaylı yaşamının yüzebileceği Jüpiter ayı Europa’ya yaptığı derin uzay görevinin muhteşem bir anlatımı.”
–Scientific American
 
“Bu kitap, Europa Görevinde hem bürokratik hem de fiziksel engellere karşı verilen müthiş mücadeleyi anlatıyor.”
–New Yorker
 
“Olağanüstü sürükleyici ve heyecan verici… Bu, bir uzay görevini gerçeğe dönüştürmek için durmaksızın çalışan bir grup zeki insanın dayanıklılığını ve azmini kutlayan bir kitap.
–Nature
 

Görev isimli 456 sayfadan oluşan kitap ; David W. Brown tarafından yazılmış ve ALFA YAYINLARI yayınevinin 02.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Görev pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.