Üniversiteler için Türk Dili Kompozisyon Bilgileri pdf indir

tarafından
37
Üniversiteler için Türk Dili Kompozisyon Bilgileri pdf indir

Türk Dili I ve Türk Dili II derslerinin içeriklerine bakıldığında asıl amacın; üniversiteyi kazanmış insanımızın, Türkçe hakkındaki bilgilerini tamamlamak ve pekiştirmek ve bir konu hakkındaki düşünce ve duygularını ifade etme becerisini kazandırmak olduğu anlaşılır. Ders çerçevesinde yaptığımız sınavlar, verdiğimiz ödevler gösteriyor ki üniversite çağına gelmiş öğrenciler, çoğu kez okuduklarını anlamaktalar fakat anladıklarını anlatamamaktadırlar. Bunun için derslerde öğrencilerimize ifade yeteneklerini ortaya çıkarmak, anlatım becerilerini artırmak için bir kitap hazırlamaya çalıştık.
Bir insanın kullandığı dil, kişiliğinin önemli bir göstergesidir. Ancak kimi insanlar içlerinde taşıdıkları değerli bilgileri ve birikimlerini söylemeye ve yazmaya cesaret edemezler. Bu kitap, bilgi ve birikimli olup söylemek ve yazmak istediği duygu ve düşünceleri ifade etmeleri için kişilere cesaret verecek; dinleyerek, okuyarak ve izleyerek edinilen bilgi ve deneyimleri yazılı ve sözlü olarak anlatabilmeyi sağlayacaktır.
İşte bu çalışmamızla Türk Dili I, Türk Dili II,  Yazılı ve Sözlü Anlatım, Kompozisyon gibi derslerde; Türkçenin olanaklarını öğretmek ve edebiyatın güzel örneklerini tanıtmak ve sağlıklı iletişim becerisi kazandırabilmek için bir “el kitabı ve rehber” hazırlamak amacını taşıdık. Her üniteden sonra bilgileri pekiştirici örnek metinler, okuma metinleri ve ayrıca yorumlanmış metinler konmuştur. Böylece kuramsal olarak anlatılanların nasıl uygulanacağı gösterilmiş, seçkin örneklerle bilgiler sağlamlaştırılmıştır.
 

Üniversiteler için Türk Dili Kompozisyon Bilgileri isimli 460 sayfadan oluşan kitap ; Yard. Doç. Dr. Mahmut Babacan tarafından yazılmış ve GÜNCE YAYINLARI AKADEMİK yayınevinin 12.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Üniversiteler için Türk Dili Kompozisyon Bilgileri pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.