Türkiye Maarif Vakfı Bir Yumuşak Güç Unsuru Olarak Maarif Vakfının Türkiye’nin Uluslararası İlişkilerindeki Rolü pdf indir

tarafından
27
Türkiye Maarif Vakfı  Bir Yumuşak Güç Unsuru Olarak Maarif Vakfının Türkiye’nin Uluslararası İlişkilerindeki Rolü pdf indir

Türkiye’nin uluslararası ilişkiler denkleminde ve dış politika pratiğinde öne çıkardığı kurumlarından biri de Türkiye Maarif Vakfıdır. Türkiye Maarif Vakfı, yüklendiği misyon sayesinde Türkiye’nin sınırları ötesinde oluşturduğu etki alanlarında aktif bir tanıtım aracı olmanın yanı sıra, aynı zamanda dış politikasında kullandığı yumuşak güç unsurlarından da bir tanesi olarak görülmektedir. 
Türkiye Maarif Vakfı bulunduğu ülkelerde, kültür ve medeniyet bakımından etkileşimde bulunmak suretiyle, Türkiye’nin küresel çıkarlarının korunması noktasında büyük önem taşımaktadır. Vakıf, uluslararası eğitim alanında Türkiye ile dünya arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Bu nedenlerle, konunun araştırılarak literatüre kazandırılması yerinde olacaktır.
 
 

Türkiye Maarif Vakfı Bir Yumuşak Güç Unsuru Olarak Maarif Vakfının Türkiye’nin Uluslararası İlişkilerindeki Rolü isimli 106 sayfadan oluşan kitap ; Mehmet Karahan tarafından yazılmış ve İLAHİYAT KİTAP yayınevinin 06.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Türkiye Maarif Vakfı Bir Yumuşak Güç Unsuru Olarak Maarif Vakfının Türkiye’nin Uluslararası İlişkilerindeki Rolü pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.