Gıybet Varsa Ben Yokum pdf indir

tarafından
17
Gıybet Varsa Ben Yokum pdf indir

Sizleri iflasa götürecek sözleri bırakmaya hiç bu kadar yakın olmamıştınız.
 
Gıybeti yapmak her ne kadar zahiren leziz görünse de bunun İslam dinindeki karşılığı kalleşçe ölü kardeşinin etini yemektir. Gıybet yaparken, yaptırırken ve dinlerken bu hususu göz ardı etmeyelim; ölü kardeşimizin etini yiyecek kadar vahşileştik mi?
 
Gıybet edenler; ayet, hadis ve büyük âlimlerin kıssalarında ölü eti yiyen vahşilere benzetilmiştir.
Allah (c.c.) Settar ismiyle örtüyor, sana “ayıp araştırma” diyor. Sen ise falancanın ayıbını açığa çıkarıp yayıyorsun. Adeta ayıbı olan kişiye tövbe kapısını kapatmaya ve ayıbını, yanlışını arttırarak devam etmeye zorluyorsun.
 
Gıybet hastalığının en tehlikeli yönlerinden birisi de katlamalı günahlara sebep olmasıdır.
 
Diğer kitaplarımda olduğu gibi bu kitabımda da kendinizi bulacağınızdan şüphem yok. Kitapta anlattığımız birçok olay bizatihi başımızdan geçen hadiselerdir. Bununla birlikte insanlık tarihinden bu yana var olan bu hastalıkla ilgili gerek Peygamberlerden, gerekse asr-ı saadet ve selef-i salihinden ve günümüze kadar uzanan İslam tarihinde İslam büyüklerinden istifade edeceğimize inandığımız örneklere de yer vermeye çalıştık.
İstifadeye medar olması temennisiyle.
“Gıybet sizi bitirmeden, bu kitapla siz gıybeti bitirin.”
 

Gıybet Varsa Ben Yokum isimli 128 sayfadan oluşan kitap ; Metin Özmen tarafından yazılmış ve KIRMIZI ve SİYAH yayınevinin 22.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Gıybet Varsa Ben Yokum pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.