İrrasyonel Coşku pdf indir

tarafından
75
İrrasyonel Coşku pdf indir

Geleceğini emeklilik fonlarına, ev ve arsaya ya da diğer yatırım türlerine bağlayan hiç kimsenin bu kitabı okumamak gibi bir lüksü olamaz.
 
Bizleri zamanında hem emlak balonu hem de borsadaki teknoloji hisseleri konusunda uyarmış olan Nobel Ödüllü ekonomist Robert Shiller, ilk yayımlandığından bu yana davranışsal ekonomi ve piyasa oynaklığı üzerine bir klasik haline gelen yapıtı İrrasyonel Coşku’nun bu genişletilmiş edisyonunda, 2008-9’daki finans krizinden bu yana yatırımcılar arasında irrasyonel coşkunun azalmadığı, aksine arttığı yolunda uyarıda bulunuyor. Yüksek fiyatlı hisse ve tahvillerin yanı sıra artan emlak fiyatları da düşünülünce, 2008’deki krizin ardından kendini göstermeye başlayan ekonomik canlılığın aslında Shiller’ın, “psikolojik faktörlere dayalı oynaklık, varlıklar piyasasının asli özelliğidir” şeklindeki argümanının bir diğer dışavurumu olması işten bile değil.
 
Borsa ve emlak piyasalarını inceleyen –ve bu piyasalardaki çöküşleri önceden tahmin etmesiyle üne kavuşan– İrrasyonel Coşku’nun elinizdeki son edisyonunda bu ikisine ek olarak tahvil piyasaları da masaya yatırılıyor, böylece büyük yatırım piyasalarının hemen hepsi kitabın kapsamına girmiş oluyor. Sunulan verilerin de tamamen güncellendiği bu edisyonda, Shiller’ın 2013’teki Nobel Ödül Töreni’nde verdiği seminer de yer alıyor.
 
“Shiller yatırımcıların dikkate alması gereken bir mesaj veriyor: Portföyünüzün yeterince çeşitlendirildiğinden emin olun. Daha fazla tasarruf edin ve geçmiş onyılların çift haneli kazançlarının emekliliğinizi garantiye alacağına güvenmeyin.”
—Burton G. Malkiel, Borsada Rastgele Seyir’in yazarı
 
“Robert J. Shiller, mali piyasaların daha az rasyonel yönlerini belgelemek için kendi kuşağının diğer tüm iktisatçılarından daha fazlasını yaptı.”
—Paul Krugman, 2008 Nobel Ekonomi Ödülü
 

İrrasyonel Coşku isimli 520 sayfadan oluşan kitap ; Robert J. Shiller tarafından yazılmış ve NOVA KİTAP yayınevinin 10.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

İrrasyonel Coşku pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.