Psikiyatri Hemşirelerinde Psikodrama Uygulaması pdf indir

tarafından
9
Psikiyatri Hemşirelerinde Psikodrama Uygulaması pdf indir

Psikodrama, bireylerin yaşadığı sorunları grup içinde sahneleyerek derin bir farkındalık ve dönüşüm sürecine girmelerini sağlayan güçlü bir terapi yöntemidir. Eğitici ve etkileyici bir psikodrama rehberi olan “Psikiyatri Hemşirelerinde Psikodrama Uygulaması” kitabı Dr. Psikolog Şennur Günay Aksoy tarafından kaleme alınmıştır.

Kitap, psikiyatri hemşireliği ve psikodrama hakkında genel ve tanımlayıcı bilgilerin yanında bir psikiyatri hastanesinde çalışan hemşirelerden oluşan grupla yapılan psikodrama uygulamasının tüm aşamalarını içermektedir. Psikodramanın temel prensiplerini anlamak isteyenler için kapsamlı bir kaynaktır.

Psikodramayı sadece bir terapi tekniği olarak değil aynı zamanda bir kişisel gelişim aracı olarak ele alan Aksoy, okuyucuları, dramatik rol oyunları, grup etkileşimi ve yaratıcı ifade teknikleri aracılığıyla içsel dünyalarına bir keşif yolculuğuna çıkmaya davet ediyor. Aksoy, psikodramanın insanların duygusal zenginleşmesine, kendilerini daha iyi anlamalarına ve ilişkilerini güçlendirmelerine nasıl yardımcı olduğunu açıklayarak bu terapi yöntemini grup katılımcılarının yaşamdan getirdikleri somut örneklerle destekliyor.

Yazar bu kitabı, üniversitelerde verilen Psikodrama derslerinde bir uygulama rehberi olabilmesi için kaleme almıştır. Kitap aynı zamanda, psikodramayı profesyonel olarak uygulamak isteyenlere pratik rehberlik sunuyor. Aksoy, psikodrama oturumlarını planlama, grup dinamikleri yönetme ve duygusal güvenliği sağlama konularında detaylı bilgiler sunarak bu alanda çalışanlara kılavuzluk ediyor.

Aksoy’un akıcı üslubu ve derinlemesine içgörüleri, bu kitabı sadece psikodramaya giriş yapmak isteyenler için değil aynı zamanda bu alanda deneyime sahip olanlar için de değerli bir kaynak hâline getiriyor. Bu kitap, psikodrama meraklılarına, derinlemesine çalışan bu terapi yöntemini anlamanın ve uygulamanın kapılarını aralıyor.
 

Psikiyatri Hemşirelerinde Psikodrama Uygulaması isimli 104 sayfadan oluşan kitap ; Dr. Şennur Günay Aksoy tarafından yazılmış ve NOBEL BİLİMSEL yayınevinin 04.01.2024 tarihinde yayımlanmıştır.

Psikiyatri Hemşirelerinde Psikodrama Uygulaması pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.