Çoban Oyunları pdf indir

tarafından
17
Çoban Oyunları pdf indir

Mesleğin mühendisleri olarak görev yapan çobanı ve mesleğinin inceliklerini, belki de en çok eğlence yanını uluslararası turizm hizmetine taşımakla işe başlamak doğru hamle olabilir. Tespit edebildiğim oyunlardan bazıları: Aşık, Dokuz Kumalak,  Ceviz, Çelik Çomak, Değnek, Domuz (Doma), Çoban (Kartal), Ceviz Oyunları, Kurt- Kuzu (Guru Pez), Gök Börü, Beri, Eli Elime Değdi, Topaç Çevirme, Mani Çekme oyunlarıyla, söğüt dalından fırıldak, düdük gibi yaptıkları çeşitli oyuncaklardan örnek vermektir. Pıngıdık, yetişkinlerin oynadığı bence zekâ oyunu, bunu yazmadım; çünkü oyunun verdiği duyguyu tam olarak anlatamayacağımı anladım.
Kitapta Yörüklerin, çobanların aralarında, misafirleriyle, çocukların ve her yaş gruplarının oynadıkları oyunlarından, el becerilerinden, eğlencelerinden, bazı oyunların tarihinden, hikâyesinden söz edilmektedir.
 
Seher Keçe Türker
 

Çoban Oyunları isimli 72 sayfadan oluşan kitap ; Seher Keçe Türker tarafından yazılmış ve AKIL FİKİR YAYINLARI yayınevinin 06.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Çoban Oyunları pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.