Alice Harikalar Diyarında – Livaneli Kitaplığı pdf indir

tarafından
53
Alice Harikalar Diyarında – Livaneli Kitaplığı pdf indir

“Tavşan, yelek cebinden çıkardığı saatine bakıp telaşlandığında ayağa fırladı; çünkü birden, daha önce ne yelekli ne de yelek cebinde saat taşıyan bir tavşan görmediği gerçeği beyninde şimşek gibi çaktı ve meraktan adeta tutuşarak, tarlada onun peşi sıra koşturdu.”
Hem çocuk hem de yetişkin edebiyatının yapıtaşlarından biri olan Alice Harikalar Diyarında, nesiller değişse de etkisinden hiçbir şey kaybetmeyen bir klasiktir. Çocuklar için hayal gücünün sınırlarına bir yolculuk sunan bu eser, yetişkin edebiyatında ise siyasi ve dini çekişmeleri hicveden bir alegori; ayrıca sembolizmin en yetkin metinlerinden biri olarak kabul görmüştür.
Edebi kimliğinin yanı sıra matematik ve mantık bilimlerindeki yetkinliğiyle de tanınan Lewis Carroll’un 150 yılı aşkın bir süre önce kaleme aldığı büyülü klasiği Alice Harikalar Diyarında’yı Livaneli Kitaplığı içerisinde, Solmaz Kâmuran’ın özenli çevirisiyle sunuyoruz.
 

Alice Harikalar Diyarında – Livaneli Kitaplığı isimli 104 sayfadan oluşan kitap ; Lewis Carroll tarafından yazılmış ve İNKILAP KİTABEVİ yayınevinin 11.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Alice Harikalar Diyarında – Livaneli Kitaplığı pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.