Eşcinsel Olmak Kalıtım ve Çevre Tartışmasına Güncel Bir Bakış pdf indir

tarafından
48
Eşcinsel Olmak  Kalıtım ve Çevre Tartışmasına Güncel Bir Bakış pdf indir

İnsanlar eşcinsel olarak mı doğarlar? Eşcinsellik doğuştan bir özellik midir, edinilmiş bir durum mudur veya her ikisi midir?
Bilim insanları hâlâ bazı insanların neden eşcinsel bazılarının neden heteroseksüel olduğunu araştırıyorlar.
Bu alandaki tartışmalar devam ediyor.
Bazı bireyler eşcinsel bir yaşam sürmeyi tercih ediyorlar. Bazı bireyler ise istemedikleri eşcinsel arzuları çözme imkânını keşfetmek istiyorlar.
Cohen, hoşgörüye, çeşitliliğe ve eşitliğe inanıyor.
Richard Cohen, Eşcinsel Olmak’ta cinsellik bilimini ve neden bazı insanların eşcinsel duyguları olup başkalarının olmadığını ele alıyor. Cohen, her bireyin kendi kaderini tayin etme hakkına (eşcinselliği kabullenip eşcinsel bir yaşam sürdürmeye veya değişim için başka bir yol seçmeye) eşit ölçüde saygı duyuyor. Olmayı seçtiğimiz kişi olarak sevmek ve sevilmenin bir insan hakları konusu olduğuna inanıyor. Bu kitapla:
Eşcinsel duyguların potansiyel nedenlerini öğreneceksiniz: kalıtım ve çevre.
Geçmiş meseleleri çözmek ve karşılanmamış sevgi ihtiyaçlarını karşılamak için dört aşamalı planı keşfedeceksiniz.
Hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak basit ve etkili araçlar edineceksiniz.
 
Eşcinsel Olmak, hayatımı değiştirdi. Bunun benim için ne anlama geldiğini sözlerle ifade edemem. Eşcinsel duygularım hakkındaki anlayışınız bana umut verdi ve yaşamım için açık bir rota tayin etti.”
Levi Jacobson
“Yıllarca sessizlik içinde mücadele edip acı çektim. Kimse bana nasıl yardım edeceğini bilmiyordu. Ama siz tek başınıza bunu başardınız. Sonsuz şükranlarımı ifade etmek istiyorum ancak kelimeler kifâyetsiz.”
Ahmet Abadi
Eşcinsel Olmak kitabında Richard Cohen, cinsel arzuların üzerindeki maskenin ardına bakma cesaretini taşıyanlara bir yol açtı. Bu kitap gelecek birçok nesil için önemli bir kaynak olacak.”
Rebecca Sand, PhD
 

Eşcinsel Olmak Kalıtım ve Çevre Tartışmasına Güncel Bir Bakış isimli 352 sayfadan oluşan kitap ; Richard Cohen tarafından yazılmış ve AYIK KİTAP yayınevinin 28.04.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Eşcinsel Olmak Kalıtım ve Çevre Tartışmasına Güncel Bir Bakış pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.