Kur’an-ı Kerim ve Güncelleştirilmiş Açıklamalı Meal-Tefsir pdf indir

tarafından
33
Kur’an-ı Kerim ve Güncelleştirilmiş Açıklamalı Meal-Tefsir pdf indir

Eş sesli ayrı manalı kelimeler vardır. Bunlar da iyi tefrik edilmez ise Kur’an’ı iyi anlayamayız.
Cennet. Kelime manası bahçe demektir. Kuran’da geçen cennet kelimesi ahirette gireceğimiz yer mi yoksa dünyadaki bir bahçeyi mi kast ediyor. Kitabımızda ona göre mana verilmiştir.
Cehennem. Nar ateş demektir. Cehennem için de “nar” kelimesi kullanılıyor, dünyadaki ateş için de “nar” kelimesi kullanılıyor. Kast edilen hangisidir? Bunlar da tefrik edilerek mana verilmiştir.
Salat. Hem namaz anlamı var hem de selatü selam göndermek veya selam vermek anlamındadır.
Bu örneklerde gösterildiği gibi başka kelimeler de kast edilen mananın hangisi olduğu anlaşılmaz ise Kur’an’ı iyi anlayamayız.
Bu bilgiler ışığında Kur’an veya İslam dini daha iyi anlaşılır. Bu bilgiler olmadan ayet ve hadislere mana vermek insanı hataya düşürür.
Bütün bunlardan sonra “Kur’an’ın güncelleştirilerek meal ve tefsirinin yazılması diğer meallerden ayrıcalığıdır. Bunun okuyucular tarafından fark edileceği ve tasvip edileceği beklentimizdir. Böyle bir meal tefsir yazmamıza sebep de bu özelliklerdir. Böylelikle piyasadaki bir boşluğu doldurmuş olduğumuza inanıyoruz. Kul kusursuz olmaz, Kusurumuz oldu ise evvela Allah’u Teâlâ’dan affımızı dilerim, sonra siz okuyuculardan hakkınızı helal etmenizi dilerim. Allah’a emanet olun.
Osman Nur
 

Kur’an-ı Kerim ve Güncelleştirilmiş Açıklamalı Meal-Tefsir isimli 628 sayfadan oluşan kitap ; Osman Nur tarafından yazılmış ve DOKSAN DOKUZ YAYINLARI yayınevinin 20.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Kur’an-ı Kerim ve Güncelleştirilmiş Açıklamalı Meal-Tefsir pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.