Dijital Kapitalizmin Ruhu Emek, Sermaye ve Sömürünün Değişen Kisvesi pdf indir

tarafından
36
Dijital Kapitalizmin Ruhu  Emek, Sermaye ve Sömürünün Değişen Kisvesi pdf indir

2000’li yılların başlarında kamu kültürünün, işbirliğinin ve bilginin zaferi olarak görülen dijital teknolojiler ve bu teknolojilerin beslediği dijital kültür, aradan geçen yıllar içinde kapitalizmin en sağlam çarklarından biri hâline geldi. Dünyayı birbirine yaklaştıran ağların, gönüllü topluluklarının, kitlekaynağının gücünü fark eden Silikon Vadisi’nin teknoseçkinleri, iş dünyasının guruları, girişimciler ve risk sermayedarları son yıllarda bu yeni kültürü kapitalizmin insanlığa bir “armağanı” ve kapitalizm hakkındaki olumsuz kanaatlerin haksız çıkışının bir belirtisi olarak görüyorlar.

Bu kitapta Jenny Huberman bu iddiayı enine boyuna sorgulayıp değişenin kapitalist düzenin kendisi değil, yüzü ve araçları olduğunu ileri sürüyor. Dijital dünyanın yarattığı imkânların kapitalist sistem tarafından  kısa sürede yeni sermaye birikimi, tahakküm ve el koyma biçimleri yaratmak için nasıl kullanıldığını ortaya koyuyor. Bu yeni biçimleri meşrulaştıran ideolojilerin hangileri olduğunu soruyor. Bu ideolojilerin, kamu yararını ve açık kaynakları, küçük bir grup ayrıcalıklı insanın elinde toplanan üretim ve propaganda araçları hâline getirdiğini ifşa ediy
 
 

Dijital Kapitalizmin Ruhu Emek, Sermaye ve Sömürünün Değişen Kisvesi isimli 264 sayfadan oluşan kitap ; Jenny Huberman tarafından yazılmış ve FOL KİTAP yayınevinin 20.10.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Dijital Kapitalizmin Ruhu Emek, Sermaye ve Sömürünün Değişen Kisvesi pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.