Perili Bostan – Toplu Hikayeleri (Birinci Cilt) (Karton Kapak) pdf indir

tarafından
26
Perili Bostan – Toplu Hikayeleri (Birinci Cilt) (Karton Kapak) pdf indir

“Osman Cemal, hikâyelerinde, İstanbul’un kenar semtlerinin insanlarına yönelmiş, konularını onların günlük yaşayışlarından çıkarmıştır. Çoklukla mizah dergileri için yazılmış olan bu hikâyelerde, olaylar ve kişiler gülünç yanlarıyla alınmış, eğlenceli bir hava içinde işlenmiştir.”
Cevdet Kudret
 
Türk edebiyatında Ahmet Rasim ve Hüseyin Rahmi Gürpınar çizgisinin takipçisi olarak görülen Osman Cemal Kaygılı, tam anlamıyla bir İstanbul yazarıdır. İstanbul’un kenar mahallelerinde doğup büyüyen yazar, yetiştiği çevreden hayatı boyunca kopmamış, eserlerini gözlemci gerçekçi bir bakış ve mizahi bir üslupla kaleme almıştır. Yazar, 1923-25 yılları arasında kitap olarak yayımlanmış hikâyelerden oluşan elinizdeki derlemede, dönemin edebiyat dünyasının dışında kalmış karakterleri çevreleriyle birlikte okurla buluşturmuştur. 
 

Perili Bostan – Toplu Hikayeleri (Birinci Cilt) (Karton Kapak) isimli 208 sayfadan oluşan kitap ; Osman Cemal Kaygılı tarafından yazılmış ve TÜRKİYE İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI yayınevinin 11.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Perili Bostan – Toplu Hikayeleri (Birinci Cilt) (Karton Kapak) pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.