İslam’da Boşanmanın Çocuklar Üzerindeki Hukuki Sonuçları pdf indir

tarafından
29
İslam’da Boşanmanın Çocuklar Üzerindeki Hukuki Sonuçları pdf indir

Günümüzde boşanmaların giderek artması birtakım sorunları da beraberinde getirmekte ve özellikle çocukları olumsuz şekilde etkilemektedir. Bu sorunların giderilmesi amacıyla gerek İslam hukukunda gerekse Modern hukukta boşanmış ailelerin çocuklarına yönelik hukukî düzenlemeler yapılmıştır. Bu çalışmanın amacı, konunun geçmişten günümüze ne şekilde işlendiğinin tespit edilmesi ve iki hukuk sistemindeki benzerlik ve farklılıkların ortaya çıkarılmasıdır. Bunun için anne, baba ve çocukların birbirlerine nasıl davranması gerektiğine işaret eden nasların ve fıkıhta prensip haline getirilen kuralların tespit edilerek günümüz hukukuyla mukâyesesinin yapılması çalışmanın temel hedefini oluşturmaktadır.

Bu kitapta öncelikle kavramsal çerçeve ve konuyla ilgili naslar ele alınmıştır. Daha sonra boşanmış eşlerin çocukları üzerindeki hak ve sorumluluklarının fıkıh kaynaklarındaki işlenişine yer verilmiştir. Son olarak da ailesi boşanmış çocukların durumunun fıkıh ve günümüz hukuku açısından karşılaştırılması yapılmıştır.
 
 

İslam’da Boşanmanın Çocuklar Üzerindeki Hukuki Sonuçları isimli 126 sayfadan oluşan kitap ; Canan Tatar tarafından yazılmış ve İLAHİYAT KİTAP yayınevinin 12.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

İslam’da Boşanmanın Çocuklar Üzerindeki Hukuki Sonuçları pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.