Cumhuriyet’in Kuruluş Savaşları / 150’likler, Takrir-i Sükûn ve İzmir Suikastı pdf indir

tarafından
25
Cumhuriyet’in Kuruluş Savaşları / 150’likler, Takrir-i Sükûn ve İzmir Suikastı pdf indir

Kurtuluş Savaşı’na önderlik etmiş şahsiyetler, öncelikle eski rejimin kalıntılarından kurtulmanın hayati öneme haiz olduğuna karar verdi. Fakat sonra, ortaya çıkan otorite boşluğunu doldurmak ve yeni rejime yön vermek için kendi aralarında kaçınılmaz bir güç kavgasına giriştiler. Bu araştırma, şimdiye kadar pek bilinmeyen kaynaklar üzerinden, bu güç kavgasının ayrıntılarını ortaya koymaktadır.
Hakan Özoğlu
 
“Dr. Özoğlu 1920’lerin başında Türkiye’de tek parti diktasına geçişin
çok ilginç bir anlatımını sunuyor. Bu dönemin geçmiş tarihyazımı asla eleştirmeyen bir övgüyle malul olduğundan yazarın titiz yaklaşımı takdire değer.”
Prof. Dr. Mete Tunçay
 
“Hakan Özoğlu orijinal belgeleri, tanıklıkları ve anıları dikkatle inceleyerek
Kemalist Cumhuriyet’in kuruluş yıllarını yeni ve eleştirel bir bakış açısıyla sunuyor. Bu parlak çalışma, henüz kırılgan Kemalist rejim ile muhalefet grupları arasında 1926’da doruğuna çıkan iktidar mücadelesinin gerçek bir iktidar inşa süreciyle el ele ilerlediğini göstermektedir. Modern Türkiye araştırmalarına bu çok önemli katkı 20. yüzyıl otoriter rejimlerinin dinamikleriyle ilgilenen birçok bilim insanının kuşkusuz ilgisini çekecektir.”
Prof. Dr. Hamit Bozarslan
 

Cumhuriyet’in Kuruluş Savaşları / 150’likler, Takrir-i Sükûn ve İzmir Suikastı isimli 200 sayfadan oluşan kitap ; Hakan Özoğlu tarafından yazılmış ve YAPI KREDİ YAYINLARI yayınevinin 15.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Cumhuriyet’in Kuruluş Savaşları / 150’likler, Takrir-i Sükûn ve İzmir Suikastı pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.