Derinlemesine Görüşme pdf indir

tarafından
29
Derinlemesine Görüşme pdf indir

Bu kitap, bir zamanlar şüpheyle bakılırken bugünlerde sosyal bilimlerin olmazsa olmazı haline gelen bir nitel araştırma yöntemi olarak derinlemesine görüşmeyi her yönüyle ele almaktadır.
Günümüz sosyal biliminde, derinlemesine görüşme anahtar niteliksel yöntemdir. Esas itibariyle, derinlemesine görüşme, görüşmeci tarafından yönetilen bir sohbettir. Görüşülen kişinin konudan sapmak anlamında hareket serbestliği olsa da, en nihayetinde görüşmenin amacı görüşmecinin cevaplamaya çalıştığı araştırma sorularına ışık tutmaktır.
Derinlemesine görüşmenin pek çok avantajı bulunmaktadır. Eğer araştırma sorunuz bir bireyin kişisel deneyimine, anlayışlarına ve algılarına ulaşmayı gerektiriyorsa, o halde derinlemesine görüşmenin potansiyel olarak son derece -ve belki de en- etkili bir yöntem olduğu bilinmelidir. Bununla birlikte, derinlemesine görüşmelerin sınırlılıkları da vardır. Önemli bir sınırlama, görüşülen kişinin kısıtlı ya da hatta yanıltıcı cevaplar verebilmesidir. Ayrıca elde edilen veri çoğu zaman evrene genellenemez niteliktedir. Bu sınırlamalar, derinlemesine görüşme diğer yöntemlerle birleştirilerek ortadan kaldırılabilir. Bu kitabın odağında derinlemesine yarı-yapılandırılmış görüşme olsa da, görüşme yapmanın alabileceği farklı formlar da kısaca gözden geçirilmektedir. Kitap aynı zamanda, bir yöntem olarak görüşme etrafında artan özdüşünümselliği ve görüşme malzemesinin nasıl görüldüğüne dair çeşitlenen yolları tartışmaktadır. Görüşmecinin, görüşmeleri etkileyen olası faktörlerin farkında olması ve düşünümselliği detaylarıyla anlatılmaktadır. Kısacası, derinlemesine görüşmenin en başından en sonuna kadar içerdiği bütün süreçler adım adım ve son derece etkileyici bir dille aktarılmakta, içinde sosyal bilim araştırmalarının olanca heyecanını taşımaktadır.
 

Derinlemesine Görüşme isimli 216 sayfadan oluşan kitap ; Alan Morris tarafından yazılmış ve ATIF YAYINLARI yayınevinin 06.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Derinlemesine Görüşme pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.