Annem Zeytin ve Çay pdf indir

tarafından
18
Annem Zeytin ve Çay pdf indir

Annem, Zeytin ve Çay, bir ilk kitap. Sibel Oğuz, zengin bir anlatı evreni sunuyor okura. Ele aldığı konular, işlediği temalar günümüz insanının en temel sorunlarını içeriyor. Ara yerde kalmış insanların dramını anlatıyor. Aileden, çevreden, aldığı eğitimden ve çalışma koşullarının sıkıntısından ağıp gelen dramatik öykülerdir Oğuz’un anlattıkları. Yaşama girdabında kalmış insanlık durumlarının anlatımında buruk, içli, dokunaklı bir bakışı var. Kendine özgü bir dil duygusu geliştirdiği gibi, yoğun imgelerle zihinlerde etkileyici iz bırakan öyküler yazıyor. Bugünün dili, duyuşu, imge yordamı onun öykü çizgisinin yolunu belirliyor. Gelenekten beslenen, modern yaşamın sıkıntısıyla bunun karşılaşmalarının getirdiği açmazları zamanın, yaşanan ânın bilinçlilik durumu/bakışıyla anlatması Sibel Oğuz’u edebiyatımıza yeni bir ses olarak taşıyor. Annem, Zeytin ve Çay uzun süre okuma belleklerinizde iz bırakacak eminim.
Feridun Andaç
 
“Oysa ben şiir çocuğuydum. Ağızlarında zeytin dallarıyla kırlangıçların göçünü yazacaktım, usta şairler süsleyecekti onların kanatlarını. Kaç tane olduklarının ne önemi vardı? Evet, bana öğretilenin aksine susmayacak, içimde babama karşı büyüttüğüm öfkemi haykıracaktım, bu defa kararlıydım.”
 

Annem Zeytin ve Çay isimli 144 sayfadan oluşan kitap ; Sibel Oğuz tarafından yazılmış ve EKSİK PARÇA YAYINLARI yayınevinin 16.10.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Annem Zeytin ve Çay pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.