Macbeth (Cep Boy) (Tam Metin) pdf indir

tarafından
12
Macbeth (Cep Boy) (Tam Metin) pdf indir

“Shakespeare her şeyi söylemiştir; dili âdeta yıldızların ışığı, ateş böcekleri, güneş ve ay gibidir. Gözyaşı, kan ve birayla yazdığı kelimeleri kalp atışı misali marş eder. O herkese hitap eder ve hepimiz de onu sahipleniriz fakat onu gerçekten takdir edebilmek için bize değil, bambaşka bir dünyaya ait olduğunu hatırlamak gerekir.” 
—Orson Welles
 
Edebiyata olduğu kadar dil bilimine etkisiyle de nam salan öncü ozan Shakespeare’in çığır açan oyunlarından Macbeth, aynı zamanda beyaz perdeye en çok uyarlanan eseridir. Tragedyanın kahramanı İskoç Kumandan Macbeth, karşılaştığı üç cadı kardeşin kehaneti üzerine bir gün İskoçya kralı olacağına inanır. İçindeki güç hırsı ve karısının teşvikleriyle Kral Duncan’ı öldürerek tahta geçer. Yakalanma korkusuyla her geçen gün daha da tedirginleşen Macbeth, elini kana bulamaya devam ederken bir yandan vicdanının sesini susturmaya çalışır. Lakin kehanetin krallık mevkisine ulaştıracağı tek isim kendisi değildir.
 
 

Macbeth (Cep Boy) (Tam Metin) isimli 128 sayfadan oluşan kitap ; William Shakespeare tarafından yazılmış ve KARBON KİTAPLAR yayınevinin 05.01.2024 tarihinde yayımlanmıştır.

Macbeth (Cep Boy) (Tam Metin) pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.