Asajiro ve Ertuğrul pdf indir

tarafından
23
Asajiro ve Ertuğrul pdf indir

1890 yılında, Japonya’nın Oishima adasında büyük bir trajedi yaşandı. İstanbul’dan yola çıkan Ertuğrul Firkateyni okyanusun ortasında tayfuna yakalanıp Funagora kayalıklarına çarparak battı. Tüm umutlar suyun dibine gömülürken, on yaşındaki Asajiro’nun masalsı hikayesi başladı. Küçük bir çocuğun, ufacık elleriyle yaralı askerlere umut oluşunu anlatan bu çarpıcı öykü, dostluğun, sevginin ve yardımlaşmanın büyülü gücünü sergiliyor.

Asajiro ve ada halkı, tüm olumsuzluklara rağmen yaralı, üşüyen ve çaresiz denizcilere umut ve sıcaklık taşıyor. Adada olup bitenler, büyülü bir peri masalını andırsa da, bu gerçek bir hikayedir. Gerçekliği ise, yalnızca kalpte bulunan sihirli bir anahtarla açılır.

Bu sadece bir çocuğun, bir ada halkının veya bir geminin hikayesi değil; bu, insanlığın, sevginin, dostluğun ve yardımlaşmanın evrensel hikayesidir. Asajiro, bizlere küçücük bir çocuğun bile koca bir dünyayı değiştirebileceğini gösteriyor.

Bu etkileyici hikâye, çocukların ve yetişkinlerin kalbine dokunacak; çünkü bu, farklı topraklardan, dillerden ve kültürlerden gelen insanların, zor zamanlarda bir araya gelip büyük işler başarabileceğinin kanıtı.

Asajiro, tıpkı eski masallardaki gibi, küçük yaştaki bir kahramanın büyük yüreği ve iyiliğiyle tüm zorlukların üstesinden gelebileceğini gösterir. Tarih kitaplarının unuttuğu, fakat insan kalplerinin hiç unutamayacağı bir kardeşlik hikayesi.

Eğer hayatın sihirli olduğuna, iyiliğin en karanlık anlarda bile ışığını kaybetmediğine inanıyorsanız, bu kitap tam sizlik. “Asajiro ve Ertuğrul”, sizi alıp umut dolu bir yolculuğa çıkaracak.
 

Asajiro ve Ertuğrul isimli 92 sayfadan oluşan kitap ; Semra Işık tarafından yazılmış ve KİTAPYURDU DOĞRUDAN YAYINCILIK (KDY) yayınevinin 12.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Asajiro ve Ertuğrul pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.