Rakamlarla Ak Parti Döneminde Türkiye pdf indir

tarafından
22
Rakamlarla Ak Parti Döneminde Türkiye pdf indir
Türkiye’nin bugün kullandığımız manada, kalkınma ve ekonomik olarak tam bağımsız olma mücadelesi, 2. Abdülhamit devrinde başladı. Birbirlerinin antitezi olarak gösterilen 2. Abdülhamit ve Atatürk aslında aynı çizginin devamıdır. Bu çizgiye zaman içinde “merkez sağ” dendi. Merkez sağın hedefi memleketi kalkındırmak, halkın refah seviyesini yükseltmektir.

Bu hedeflere ulaşmanın yolu hizmet siyasetinden ve bağımsız dış politikadan geçiyor. Türkiye’yi, dünyanın en kalkınmış devletleriyle aynı seviyeye getirmek, ülkenin bölgeleri arasındaki kalkınma ve refah farklarını minimum düzeye çekmek, merkez sağın başlıca gayeleri oldu. 2. Abdülhamit, Atatürk, Celal Bayar, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Turgut Özal ve Tayyip Erdoğan yaşadıkları dönemde, hizmet siyasetine liderlik ettiler, Türkiye’yi kalkındırmak ve halkın refah düzeyini yükseltmek öncelikleri oldu. Türkiye’yi bugünkü seviyesine getiren bu şahsiyetlerin, her konuda aynı düşündüğü, benzer frekanslara sahip oldukları elbette söylenemez. Bu şahısların ortak özelliği, milleti merkeze koymaları, Büyük Türkiye sevdalısı olmalarıdır.

Bu çalışmamda, merkez sağın bugünkü temsilci Ak Parti’nin yirmi yıllık iktidar dönemini objektif olarak ele aldım. Yaptığı hizmetleri, Türkiye’ye kazandırdığı eserleri ve yapamadıklarını ya da eksik yaptıklarını ortaya koymaya çalıştım. Merkez sağın kronik sorunu, yaptığı hizmetleri yeterince anlatamamasıdır. Çalışmamın faydalı olacağını umuyorum.

 

Rakamlarla Ak Parti Döneminde Türkiye isimli 166 sayfadan oluşan kitap ; Mustafa Güler tarafından yazılmış ve KİTAPYURDU DOĞRUDAN YAYINCILIK (KDY) yayınevinin 08.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Rakamlarla Ak Parti Döneminde Türkiye pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.