Eski Çağ’dan Modern Çağ’a At pdf indir

tarafından
20
Eski Çağ’dan Modern Çağ’a At pdf indir

Evcilleştirilmesinden itibaren insanın ayrılmaz bir parçası haline gelen at, hızı, çevikliği ve dayanıklılığı sayesinde daima rağbet gören bir hayvan olmuştur. Uygarlıkların kurulmasında, gelişmesinde ve yıkılmasında hep ön planda yer almıştır. Ulaşımdan haberleşmeye, savaştan spora kadar hayatın birçok alanında aktif rol oynayan at, Orta Asya, Anadolu, Mezopotamya ve Mısır uygarlıkları başta olmak üzere çeşitli coğrafyalarda yaşayan halklara ait yazılı belgeler, arkeolojik malzemeler ve betim sanatında sıkça karşımıza çıkmaktadır. Yazılı belgelerde at terbiyesiyle ilgili kapsamlı bilgiler, kazılarda at koşum takımları ve iskeletleri gibi buluntular, rölyeflerdeki görsellerde atın birçok fonksiyonunu yansıtan zengin betimler, geçmişten günümüze atın uygarlığın gelişmesindeki katkılarını göstermesi açısından önem arz etmektedir. Bazen krallar arasındaki hediyeleşmede bazen de başarılı askeri seferlerde alınan zengin ganimetler arasında gördüğümüz ata sahip olmak bir zenginlik ve üstünlük göstergesi olarak algılanmıştır.
Bu kitap, atın evcilleştirilmesinden Orta Çağ Kafkasya diplomasisindeki hediyeleşme uygulamalarına, Osmanlı Devleti’nin askeri amaçlar için at yetiştirme politikalarından tarım ve ulaşım alanındaki kullanımına kadar geniş bir yelpazede detaylı bir analiz sunmaktadır.
 

Eski Çağ’dan Modern Çağ’a At isimli 438 sayfadan oluşan kitap ; tarafından yazılmış ve AKÇAĞ YAYINLARI yayınevinin 28.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Eski Çağ’dan Modern Çağ’a At pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.