İlahî Söz Kur’an’ın Edebi Dilini Keşfetmek pdf indir

tarafından
12
İlahî Söz  Kur’an’ın Edebi Dilini Keşfetmek pdf indir

Dünyanın pek çok ülkesinde ilgiyle takip edilen Nouman Ali Khan’ın Kur’an-ı Kerim’in anlaşılması ve hayata aktarılması için gösterdiği çaba bu defa bambaşka bir kitapla okurla buluşuyor: İlahî Söz/Kur’an’ın Edebî Dilini Keşfetmek
 
Nouman Ali Khan ve öğrencisi Sharif Randhawa’nın Kur’an’ın dili ve edebî özellikleri üzerine yıllardır yaptıkları çalışmalar neticesinde birlikte kaleme aldıkları eser, Kur’an’ın emsalsiz diline, üslubuna, ritim ve kafiye düzeneğine etkileyici bir pencere açıyor. Ayetlerin simetrisine, kullanılan benzetmelere ve aktarılan mesellere bambaşka bir gözle bakmamızı sağlayan bu ayrıntılar her okuyuşumuzda Kur’an’ın başka bir mucizesini görmemizi sağlıyor.
 
İlahî Söz, Kur’an dilinin mucizevi yönüne, kelime yapısı hem de kelimelerin kullanımı ve dili açısından deliller getirerek okurlarını Kur’an’ın, Rabbimizin kelamı olduğuna hiçbir şüphe bırakmaksızın bir kez daha ikna ediyor ve Kur’an’ın ilahî mesajına çağırıyor.
 
“İlahî Söz, Kur’ân’ın edebî dili üzerinde yapılan çok önemli bir çalışma. Kur’ân’ın hem üslubunun hem de yapısının anlaşılması için çok kıymetli katkılar sağlıyor. Şiddetle tavsiye ederim.”
 
Carl W. Ernst, Kuzey Carolina Üniversitesi, Chappel Hill
 
“İlahî Söz, okuyucularını Kur’ân’ın hem edebî inceliklerinden hem de nükteli yapısından haberdar ediyor.”
 
Raymond Farrin, Kuveyt Amerikan Üniversitesi
 

İlahî Söz Kur’an’ın Edebi Dilini Keşfetmek isimli 384 sayfadan oluşan kitap ; Nouman Ali Khan tarafından yazılmış ve TİMAŞ YAYINLARI yayınevinin 15.01.2024 tarihinde yayımlanmıştır.

İlahî Söz Kur’an’ın Edebi Dilini Keşfetmek pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.